Májusi IDC-roadshow "Az intelligens infrastruktúráért"

Kovács Attila, 2010. május 9. 09:22

"IDC Storage, Virtualization and Datacenter Roadshow 2010 - Az intelligens infrastruktúráért" mottóval rendez május 18-án, Budapesten, a Hotel Novotel Centrumban térítésmentes egész napos konferenciát az IDC.

Az előadások a következő témákat érintik. 

1. A cloud storage hatása az IT infrastruktúrákra: ebben a prezentációban bemutatják, hogy a cloud storage immáron méltó storage infrastrukturális megoldássá válik és hatékony eszköznek bizonyul a vállalatok számára, hogy ellensúlyozni tudják a gazdasági válság negatív hatásait.
2. Konfekció adatközpontok – úri szabóval méretre igazítva: Az EMC – Cisco – VMware együttműködés eredményeként eddig ismeretlen megoldás jött létre, az előre integrált, előre tesztelt és validált adatközpont. A három gyártó legjobb technológiáit ötvöző platformok – a Vblock infrastruktúra csomagok - megváltoztatják a virtualizációról, a hálózatról, a tárolórendszerekről és a menedzsmentrendszerekről bennünk kialakult képet.
3. Virtualizációs trendek 2010-ben: A VMware, mint vezető virtualizációs platform gyártó, továbbra is jelentős fejlesztéseket vezet be a piacra. Mind a biztonság, mind pedig a felhő szolgáltatások terén, nem is beszélve a desktop vitrualizációról, jelentős többletszolgáltatásokat nyújt a piaci vállalatoknak.
4. Az adatközpont fizikai infrastruktúrájának működése új megközelítésben: Az előadás során egy olyan adatközponti infrastruktúrák számára fejlesztett menedzsment megoldást mutatnak be, amely magas szintű, kétirányú kommunikációs lehetőséget kínál akár épületfelügyeleti (BMS), akár hálózati vagy vállalati menedzsment rendszerek (NMS, EMS) felé, energiamenedzsment funkciókat biztosít, és lehetővé teszi az adatközpontban bekövetkező változások (változó IT eszközök) valós, mért adatokra támaszkodó modellen történő tervezését, nyomon követését és adminisztrálását.
5. Szerver virtualizáció, központi adattároló- és adatközpont-megvalósítás a Magyar Nemzeti Bankban.

További információ: www.idchungary.hu
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14