Vállalati közgyűlés elektronikus úton

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 15. 21:23

A NetLock bejelentette eGyűlés szolgáltatását, melynek köszönhetően a vállalatok személyes jelenlét nélkül bonyolíthatják a tag-, és közgyűléseket, a hitelesítési funkciónak köszönhetően az eGyűlés során rögzített jegyzőkönyv a bíróság előtt bizonyítékként szolgálhat.

A NetLock Kft. új szolgáltatása időhatékony, és költségkímélő megoldást nyújt a magyarországi, illetve az olyan magyarországi szabályozás alá tartozó, de külföldi székhelyű vállalatoknak, és nonprofit szervezeteknek, akik nagyobb irányítói létszámmal vagy esetleg az ország különböző pontján elhelyezkedő tagokkal rendelkeznek. A szolgáltatás igénybevétele egyszerű: nem szükséges hozzá komoly informatikai infrastruktúra, csupán személyi számítógép, szélessávú internet hozzáférés és opcionálisan webkamera. A vállalatok így személyes jelenlét, és időveszteség nélkül, valamint a szervezési, utazási és helyszíni költségek megtakarításával tarthatnak tag-, és közgyűléseket. Az eGyűlésnek köszönhetően a vezetői és tulajdonosi információk gyorsan disztributálhatók a tagok között, emellett a szolgáltatás lehetőséget teremt a tulajdonosi kontroll fokozására, javítja a tag-, és közgyűlések dokumentáltságát, ezáltal növeli a tulajdonosok jogbiztonságát. A hitelesítési funkciónak köszönhetően a rögzített jegyzőkönyv a résztvevők között létrejövő esetleges vita vagy per során a bíróság előtt bizonyítékként szolgálhat. Biztonsági okokból az online taggyűlés szolgáltatásainak megvalósítására ezért szerver oldalon kerül sor. A szolgáltatás jelenleg háromféle csomagban – ingyenes demo verzióként, dobozos termékként, és egyedileg konfigurálható termékként – érhető el. A tag-, és közgyűlések egyik legfontosabb eleme a hitelesítés, mivel amennyiben a jegyzőkönyv hitelesítése elmarad, a meghozott döntéseknek nincsen joghatásuk. Magyarországon eddig nem létezett olyan szolgáltatás, mely a fenti követelményeknek együttesen megfelelt volna, a NetLock ezért fejlesztette ki egyedülálló eGyűlés szolgáltatását. Az új megoldás teljes mértékben megfelel a magyar társasági jog által támasztott követelményeknek, valamint az elektronikus aláírásról és az elektronikus archiválásról szóló jogszabályoknak.

A szolgáltatás használata a következő lépésekből áll:
1.    A taggyűlés időpontjának egyeztetése
2.    A megbeszélt időpontban a tagok csatlakozása a tárgyalószobához
3.    A tagok azonosítása – a szolgáltatáson belül különböző, személyekhez kötött jogosultságok léteznek
4.    A taggyűlés lebonyolítása
-    A taggyűlési jegyzőkönyv elektronikus vezetése és rögzítése (kép és hang, csak hang, szöveg)
-    A szavazásra feltett kérdések esetén a kérdés, valamint a szavazati arány megjelenítése, beleértve a kisebbségi vélemény megjelenítését is
-    A taggyűlési jegyzőkönyv lezárása
5.    A rögzített taggyűlés hitelesítése e-aláírással és időbélyegzővel
6.    A hitelesített jegyzőkönyv törvényeknek megfelelő archiválása, tárolása, és a hozzáférés biztosítása a jogosultak számára hitelesítés őrzési időszakában
7.    Amennyiben felmerül az igény, az ügyfél a szöveg nélkül rögzített jegyzőkönyvet utólag írásban is kérhető a szolgáltatótól


 

Kulcsszavak: NetLock e-signo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50