Elektronikus fuvarlevél a NetLock-tól

forrás Prim Online, 2011. július 21. 14:38

A NetLock Kft., az elektronikusan hitelesített üzleti megoldások vezető fejlesztője, szolgáltatója és integrátora egyedülálló fejlesztést indított el eFuvarlevél néven. Az elektronikus papír technológiát alkalmazó, tanúsítvány alapú megoldás célja, hogy egyszerű, hiteles és költséghatékony alternatívát nyújtson az áruszállítás hagyományos adminisztrációjára. Az új technológia egyúttal erősítheti az elektronikus számlázás elterjedését az árufuvarozás területén, melyre eddig a papírra nyomtatott fuvarlevelek szükségessége miatt nem volt lehetőség. Az eFuvarlevél fejlesztését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programja támogatja.

Az eFuvarlevél egy speciális, védett eBook segítségével ki tudja majd váltani a papíralapú fuvarleveleket. A rendszer garantálni fogja az adatok hiteles és biztonságos tárolását mind a készüléken, mind pedig a háttérrendszerekben, továbbá biztosítani fogja a hosszú távú hiteles archiválást is. Az eFuvarlevél elektronikus aláírással és időbélyeggel is rendelkezni fog, így jogilag teljes értékű szerződésnek tekinthető.

„Az eFuvarlevél a magyar és a nemzetközi piac számára egyaránt hiánypótló újítás lesz. Magyarországon jelenleg olyan megoldások érhetőek csak el, amelyekkel a fuvarlevél szolgáltatást jellemzően nagyon magas költségű B2B kapcsolatokon keresztül tudják a partnerek igénybe venni” – mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezetője. „Hiszünk abban, hogy az egyre kedvezőbb áron beszerezhető tableteken és eBook olvasókon is kezelhető eFuvarlevél megnyitja az utat az elektronikus számlázás és hitelesítés előtt az árufuvarozás területén.”

A tabletek és eBook olvasók lehetővé teszik majd további alkalmazások – például különböző formátumú elektronikus dokumentumok, térképek vagy helyzetfüggő információk – integrálását is. Az elektronikus eszközök ezen felül gyorsítani fogják a fuvaroztató és a fuvarozó közötti információáramlást, így a küldeménnyel kapcsolatos változásokról az érintettek azonnal értesülhetnek. A szolgáltatás részeként a jogosult szervezetek számára webes felületen, illetve webszolgáltatáson keresztül is elérhetőek lesznek a fuvarlevél adatai. Utóbbi NFC (Near Field Communication) technológiával is olvasható lesz, hogy az ellenőrzés során a megfelelő eszközzel a teljes digitális tartalom automatikusan kinyerhető legyen. A megoldás kidolgozása során a fejlesztők arra is ügyelnek, hogy a logisztikai folyamatokba is tökéletesen illeszkedjen.

Az eFuvarlevél megoldás kifejlesztését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programja támogatja. A projekt során a NetLock Kft. a debreceni székhelyű Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszterrel működik együtt.

Kulcsszavak: e-signo NetLock

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Magyar klíma-körkép: a többség klíma nélkül várja a kánikulát

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 17:48

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14