Toshiba STOR.E TV+: HD médiaközpont otthoni használatra

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 19. 19:36

A Toshiba bemutatta új, HD felbontású multimédiás tárolóeszközét, a STOR.E TV+-t, amely akár 2 TB médiafájl tárolására alkalmas, és kiküszöböli a legtöbb kompatibilitási problémát is.

Számos formátum és kodek támogatása
„Manapság egy külső multimédiás merevlemez-meghajtó sokkal többre képes annál, minthogy csupán digitális tartalmak tárolója, biztonsági másolatok hordozója és mindezek vezérlőeszköze legyen. Otthoni médiaközpontként is működik, amely támogatja a különféle kodekeket, így képes az összeférhetetlenségek leküzdésére is” – mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője. „Ez egy rendkívül értékes szolgáltatás, mivel – kihagyva a fárasztó konvertálási folyamatot – lehetővé teszi az olyan médiaformátumok lejátszását is, amelyet a tévékészülékek nem támogatnak” – tette hozzá Szabó Tamás. A STOR.E TV+ az audio-, video- és képfájlok széles körét támogatja, a korábban népszerű formátumoktól egészen a csúcstechnológiájú szabványokig, valamint különféle csatolófelületeket is tartalmaz.

Régi és új multimédiás eszközök találkozása
A nagy felbontású videofájlok a tévéképernyőn 1080p felbontásban történő megjelenítéséhez a STOR.E TV+ HDMI-csatlakozóval, egy szabványosított csatlakozófelülettel rendelkezik, amelyet napjainkban számos tévékészülékbe beépítenek, többek között a legújabb Toshiba REGZA TV modellekbe. Másfelől a STOR.E TV+ csatlakoztatható az olyan televíziókészülékekhez is, amelyek nem rendelkeznek a legújabb felületekkel, (mint például USB), de tartalmaznak RCA bemenetet.

Csatlakozás az otthoni hálózathoz
A szokásos vezetékes csatlakoztathatóság mellett a Toshiba útjára indította a STOR.E TV+ Wi-Fi használatra alkalmas verzióját. Ez egy olyan opcionális Wi-Fi USB hardverkulcs, amelyet a két USB csatlakozófelület egyikébe lehet behelyezni, így lehetővé teszi a STOR.E TV+ és a vezeték nélküli otthoni hálózat összekapcsolását. Emellett a STOR.E TV+ rendelkezik egy, legfeljebb 16 GB kapacitású – SDHC memóriakártyákkal kompatibilis – kártyaolvasóval is.

Tények és számok:

  • Tárolókapacitás: akár 2 TB
  • Csatolófelületek: 2 db USB 2.0 csatlakozó, HDMI 1.3, komponens videocsatlakozó
  • Hálózat: 10/100 LAN csatlakozó, WLAN opció
  • Beépített kártyaolvasó:
  • SD (SDHC), MMC, MemoryStick
  • Kijelzőn megjelenő menü könnyen használható grafikus felhasználói felülettel
  • Tömeg: 770 g HDD nélkül
  • Méret: 206 mm x 160 mm x 46,5 mm
  • Távvezérlő
  • Támogatott audioformátumok:
  • MP3, WMA, WAV, AAC, OGG, FLAC, LPCM, Dolby Digital, DTS Digital
  • Támogatott képformátumok:
  • JPEG, BMP, PNG, TIFF, GIF (csak állókép megjelenítése)
  • Támogatott videoformátumok:
  • MPEG1 (DAT, MPG), MPEG2 (VOB, MPG, TS/M2TS/TP/TRP), MPEG4 (AVI, MP4, MKV), VC-1 (WMV), H.264 (AVI, MKV, MOV, MP4), RM/RMVB (RM/RMVB)
  • Támogatott feliratok:
  • SSA, SMI, SRT, SUB, IDX+SUB (csak DVD-fájlok)
Kulcsszavak: médialejátszó Toshiba

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36