Letölthető az Internet Explorer 9 legújabb kiadása

Megjelent a Platform Preview 6

forrás Prim Online, 2010. október 29. 14:34

Mától letölthető a Microsoft valaha volt leggyorsabban terjedő böngészőjének, az Internet Explorer 9-nek a következő változata. Az elsősorban webfejlesztőknek szánt Platform Preview 6 számos újdonságot hoz.

Az Internet Explorer 9 (IE9) béta verzióját szeptemberi megjelenése óta már több mint 10 millióan töltötték le, ezzel a szoftvercég leggyorsabban terjedő béta verziójú böngészőjévé vált. A mától elérhető új Platform Preveiw 6 verzió továbbra is a webes fejlesztőknek és az informatika iránt érdeklődőknek készült, akik segítségével könnyebben felkészülhetnek a végleges IE9-cel érkező újdonságokra, véleményüket, javaslataikat ráadásul megoszthatják a Microsoft-tal.

A szoftvercég továbbra is nagy hangsúlyt fektet a korábbi IE9-verzióban bevezetett hardveres gyorsításra, amelynek révén még akadálytalanabbá válhat a böngészési élmény. Annak érdekében, hogy az utóbbi évek, évtizedek hardveres fejlesztései az internet világában is érezhetővé váljanak, a Microsoft számos partnerrel működik együtt, köztük az AMD-vel, az NVIDIA-val és a Dell-el is.

Az IE9 másik nagy újdonsága a HTML5-támogatás, amely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a fejlesztők a korábban megszokottnál sokkal funkciógazdagabb és megbízhatóbb weboldalakat hozzanak létre, amelyek ugyanúgy működnek minden böngésző alatt. A fejlesztők így végre megszabadulhatnak számos olyan korláttól, amelyek megakadályozták, hogy olyan webes megoldásokat hozzanak létre, amelyek pont annyira gördülékenyen működnek, mint egy asztali alkalmazás. 

Az új verzióban a fentiek mellett az alábbi újdonságok találhatók:
·    Javított JavaScript-teljesítmény
·    A CSS3 2D transform-ok támogatása
·    A szemantikus címkék támogatása
·    Új fejlesztői sablonok az Internet Explorer 9 Test Drive weboldalon

Míg a javított JavaScript-teljesítmény elsősorban a gyorsabb böngészésben érhető tetten, addig a CSS3 2D transformok és a szemantikus címkék támogatása a Microsoft HTML5 iránti elkötelezettségét mutatja. A szemantikus címkék révén a webfejlesztők egyszerre több jelentést kapcsolhatnak oldalaikhoz, így pontosabban közölhetik a keresőmotorokkal és böngészőprogramokkal, hogy valójában milyen tartalmak is találhatók rajtuk.

Az IE9 Platform Preview 6 a http://www.IETestDrive.com oldalról tölthető le, ahová számos új sebesség, html5 és grafikus demók is bekerültek, melyekben megismerhetők a verzió újdonságai. Az új verzió a korábbi Platfrom Preview verziókhoz hasonlóan az Internet Explorer 8 és az IE9 Beta korábbi kiadása mellé települ, tehát a korábban telepített böngészők használhatók maradnak, és velük párhuzamosan próbálhatók ki a Platform Preview újdonságai.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50