Mit tud az iPad 2?

forrás Prim Online, 2011. március 4. 12:43

A teljesen megújult kialakítású készülék harmadával vékonyabb és 15 százalékkal könnyebb az előző iPad modellhez képest, miközben 9,7 hüvelykes, LED-es háttér-világítású LCD-kijelzője semmivel sem lett kisebb. Az iPad 2 rendkívül gyors működéséről és grafikus teljesítményéről új, kétmagos A5 processzor gondoskodik. A készülékben már két kamera is található, és immár fehét színben is kapható.

„Amint azt az eddigi 15 milliós eladási darabszám is mutatja, az iPad mára a mobileszközök alapjaiban új kategóriáját teremtette meg” – mondta el Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója a bemutatón. „Miközben mások az első generációs iPad modellt próbálják lemásolni, mi már az iPad 2 készüléket mutatjuk be, amely valamennyi vetélytársánál jóval magasabbra helyezi a lécet. Utánzóink így most kezdhetnek mindent elölről.”

 
Az immár előoldali és hátoldali kamerával is felszerelt iPad 2 felhasználói iPhone 4-, iPod touch és Mac-tulajdonosok millióival folytathatnak FaceTime-beszélgetéseket, így bárhonnan elérhetik ismerőseiket és családtagjaikat, ahol van elérhető Wi-Fi hálózat. A Photo Booth alkalmazással pedig szórakoztató képi effektusok egész sora, köztük nyolc speciális fotóeffektus – például a Squeeze, a Twirl vagy a Kaleidoscope – alkalmazható a kamerák bármelyikével készített fényképeken. 
 
Az iPad 2 készülékeken már az iOS 4.3 mobil oprációs rendszer fut (jellemzőit ld: http://hirek.prim.hu/cikk/2011/03/04/az_iphone_3g_mar_nem_frissitheto_az_uj_ios_4-3_mobil_operacios_rendszerre). Az iPad 2 igényes játékélményt biztosító beépített giroszkóppal, megnövelt 3G-hálózati letöltési sebességeket biztosító HSUPA-támogatással (iPad 2 Wi-Fi + 3G modell esetén), valamint a HDMI Video Mirroring funkcióval is rendelkezik, amellyel egy külön tartozékként beszerezhető adapteren keresztül HDTV készülékre tükrözhető az iPad képernyője.
Az új, innovatív iPad 2 Smart Cover kijelzővédő anélkül védi az iPad kijelzőjét, hogy a készülék vastagabb vagy nehezebb lenne tőle. A felhelyezést és eltávolítást megkönnyítő, automatikusan illeszkedő, mágneses rögzítőpánttal ellátott iPad 2 Smart Cover felnyitására az iPad 2 automatikusan életre kel, lehajtására pedig készenléti módba lép. A kijelzővédő belső felületén puha mikroszálas szövet gondoskodik a felület tisztán tartásáról. A Smart Cover összehajtogatva támasztékként filmnézéshez, vagy gépeléshez is használható. A kijelzővédő élénk színű poliuretán változatai 39, mélyebb árnyalatú bőr változatai pedig 69 dolláros fogyasztói áron kaphatók. A színválaszték része a piros (PRODUCT) RED modell is, melynek megvásárlásával a Global Fund alapítvány HIV- és AIDS-ellenes afrikai küzdelmét támogathatják a felhasználók.
 
A készüléken az Apple két új alkalmazása is futtatható: az iMovie és a GarageBand iPad-változata, melyek egyenként 4,99 dollárért vásárolhatók meg az App Store áruházban. Az iMovie alkalmazással az iPad 2-felhasználók közvetlenül készülékükkel vehetnek fel és azon szerkeszthetnek videókat, melyeket fel is tölthetnek a YouTube, a Facebook vagy a Vimeo webhelyre, vagy saját MobileMe galériájukba. A feltöltött videók iPod, iPhone vagy iPad készüléken, az AirPlay alkalmazás és az Apple TV készülék használatával pedig akár HDTV televízión is lejátszhatók. A GarageBand révén az iPad érintéssel működtethető hangszerek gyűjteményévé és nyolcsávos felvételre alkalmas stúdióvá alakítható, melyben a többpontos ujjmozdulatokkal azok is könnyedén játszhatnak billentyűs hangszeren, gitáron vagy dobon, akik nem tanultak hangszeres játékot.
 
Az iPad 2 készüléken az App Store áruházban megvásárolható több mint 350 ezer alkalmazás csaknem mindegyike futtatható, köztük 65 ezernél is több olyan program, amely kifejezetten iPad készülékekre íródott. A páratlanul gazdag kínálat 20 kategóriája között megtalálhatók például a játékok, az üzleti alkalmazások, a hírek, a sport, az egészség, az utazás és a tájékoztatást segítő programok is. Az iTunes Store-ból filmeket és zeneszámokat tölthetünk a iPAD 2-re, míg az iPad készülékhez készült iBooks alkalmazást az Apple iBookstore könyvesboltjában tölthetjük meg tartalommal.
 
Az iPad 2 Magyarországon március 25-től kapható.
 
Kulcsszavak: iPad Apple

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50