Helyreállt a MÁV internetes jegyértékesítési rendszere

forrás Prim Online, 2011. augusztus 28. 17:39

Bár szombati közleményében a MÁV-START Zrt. azt mondta, hétfőre tudnak tájékoztatást adni a helyreállítás várható időpontjáról, vasárnap délutánra sikerült megjavítani az internetes jegyértékesítési rendszert, újra zavartalan az online jegyvásárlás és a menetjegyek kinyomtatása az automatáknál, az ország egész területén.

A MÁV-START Zrt. internetes jegyértékesítési rendszere augusztus 28 -án 14 órától ismét teljes körűen működik. A MÁV Informatika Zrt. szakemberei az informatikai rendszerek gyártójának közreműködésével kijavították a meghibásodott hardver- és szoftverelemeket. A jegyvásárlás és a jegyek átvétele újra zavartalan mind a negyven vasútállomáson.

 

Az e-ticket rendszer szerda reggel óta tartó leállása nagyságrendileg 1100 vásárlási tranzakciót érintett, (ennyien nem tudták átvenni a korábban megvásárolt jegyüket), ebből mintegy 100 esetben vásároltak nemzetközi menetjegyet.

 

A nemzetközi jegyet duplán váltó utasok kellemetlenségeinek enyhítése érdekében a MÁV-START Zrt. a felhasznált menetjegyek értékének egy részét utazási utalvány formájában visszaadja az érintetteknek. A kuponok értéke ötezer forintonként ötszáz forint. Az utazási kuponokat illetve az újonnan megváltott menetjegyek árának visszatérítését az ügyfélszolgálat bármely elérhetőségén lehet igényelni akár e-mailen (eszrevetel@mav-start.hu<mailto:eszrevetel@mav-start.hu>) vagy faxon (06 1 511 2093) illetve levélben (MÁV-START Zrt. Ügyfélszolgálat, 1426 Budapest, Pf.: 56.).

 

A MÁV-START Zrt. kéri, hogy akinek a személyes adataival a belföldi utazása során - az átvétel meghiúsulásából adódó menetjegy nélküli utazás miatt - utasleadási lap készült, azt az online vásárlás adataival együtt (a vásárlásnál használt e-mail cím, vásárlás időpontja) mielőbb juttassa el a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálatára. Az adatok egyeztetését az ügyfélszolgálat soron kívül végzi el.

 
Azok az utasok, akik az internetes jegykiadó automatáknál átvehető számlát igényeltek a vásárláskor, a számlát kapott átvételi kóddal a vásárlástól számított egy éven belül bármelyik jegyátvételi helyszínen lévő automatából kinyomtathatják.
 
Ilyen mértékű meghibásodás mindezidáig nem fordult elő az e-ticket rendszerben. A MÁV Informatika Zrt. a gyártó szakembereinek bevonásával és a MÁV-START Zrt.-vel együttműködve - a rendkívüli helyzet részletes elemzésével és további intézkedésekkel - mindent megtesz annak érdekében, hogy hasonló fennakadás a jövőben ne forduljon újra elő. A kellemetlenségekért az érintett társaságok az utasok elnézését kérik.
Kulcsszavak: MÁV online vásárlás

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

IT Fitneszteszt 2024 - idén is megmérik a régió diákjainak digitális készségeit

Idén Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Ukrajna részvételével zajlik a régió nagyszabású, online digitáliskészség-felmérése, az IT Fitneszteszt. Az elsősorban az általános iskola végzős diákjait és a középiskolás korosztályt célzó felmérés nem csupán a kitöltők számára nyújt valós képet a szórakozáson túl a tanulás és más hétköznapi online feladatvégzés terén szerzett gyakorlati ismereteikről, eredményeinek összesítése tanáraik, illetve a szakpolitikusok munkáját is segítheti azáltal, hogy fény derül erősségeikre és a fejlesztendő területekre egyaránt.

2024. május 21. 16:03

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59