A 100 éves Sixt múlt század közepi flottával a „Mille Miglia” versenyen

forrás Prim Online, 2012. május 16. 09:00

100 évvel az alapítását követően a Sixt, Európa egyik legfontosabb autókölcsönzője, újra exkluzív kölcsönző partnere lesz a világszinten ismert olasz vintage autórally versenyének, a „Mille Miglia”-nak. A “Mille Miglia” a hagyomány szerint egy ókori útvonalat követ, amely több mint 1,600 kilométert tesz ki, Brescia-tól Rómáig és vissza, a versenyt ebben az évben május 16. és 20. között tartják.

A Sixt idén utoljára még részt vesz a versenyben is vintage autó-flottájával, amely 1950-es autókból áll: két Mercedes 300 felfelé nyíló/sirályszárny ajtókkal, egy Jaguar XK 120, egy Porsche Speedster, egy VW Standard és egy Ferrari 250 GT Coupé. Erich és Regine Sixt fogja vezetni a Mercedes autókat, utóbbi így nyilatkozott az eseményről: "Nagy örömmel veszünk részt újra ezen a lenyűgöző rally versenyen, ráadásul az évfordulónk évében. A “Mille Miglia” fontos részévé vált a nyarainknak. Ebben az évben nagyon különleges módon fogjuk terjeszteni a Sixt szellemiségét.”

„A mostani már az ötödik alkalom lesz, hogy a Sixt támogatja a versenyt széleskörű szolgáltatási körével.” – tette hozzá a hírhez Dévai Gábor, a Sixt-et Magyarországon képviselő Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezetője.  „A versenyzők, az utasok és a média képviselői biztonságos és kényelmes utaztatásban részesülnek az útvonal és a szálláshelyek között a Sixt korszerű flottájának köszönhetően. A cég szolgálati autói a versenyzőket el is kísérik a verseny útvonalán. Mindeközben a Sixt hostessei szeretettel várják a verseny elismert rajongóit a Sixt vendégsátraiban Brescia és Róma városában.”

A fenállásának 100. Évfordulóját ünneplő Sixt néhány meglepetéssel is készül a résztvevők és a nézők számára is.
 

Kulcsszavak: autószolg Sixt

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.

2024. május 28. 20:16

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

Matchbox lett az elektromos Mercedesből

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az ikonikus Mercedes-Benz G-osztályt és a nemrégiben bemutatott, új elektromos modellváltozatot ünnepli. A prémium kategóriás kisautó újrahasznosított fémből és legalább 81%-ban ISCC-minősítésű műanyag felhasználásával készül*. A Matchbox exkluzív, 1:64 méretarányú, öntött replikája élethű részletekkel idézi meg az ikonikus G-osztályt és egyedi, texturált papír csomagolással rendelkezik.

2024. május 23. 10:25

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52