Microsoft vállalatirányítási rendszer mikrovállalatoknak

forrás Prim Online, 2012. augusztus 1. 14:10

A technológia egyik általános tulajdonsága, hogy mindig a nagyok felől áramlik a kicsik felé, ahogyan ez így volt a számítógépekkel, a mobiltelefonokkal és most az ERP rendszerekkel − nyilatkozta a fejlesztő LLP Dynamics magyarországi vezetője. Czermák András a kisvállalkozásoknak kifejlesztett csomagról elmondta, a cégek minden eddiginél olcsóbban juthatnak hozzá ezentúl a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez.

A NAV Start annak köszönheti létét, hogy az LLP felismerte, a kis cégeknél (3-10 ERP felhasználó) a bevezetés és testreszabás idő- és költségigénye a standardizálás révén könnyedén leredukálható. Célszerűbb egy előre konfigurált rendszert telepíteni – állítják szakértők –, amely azonnali megoldást nyújt a kereskedelem, a pénzügy, a beszerzés és a készletgazdálkodás területeire, és lefedi a kis cégek elvárásainak 95 százalékát. Később pedig, amikor már megismerték és használják a rendszert, speciális kiegészítőkkel továbbfejleszthetik rendszerüket, ha akarják.

Az előre beállított funkciók az eddigi bevezetések tapasztalatai alapján készültek − hangoztatta a cégvezető. Az, hogy a szoftver előreparaméterezett, azt jelenti, hogy a magyar számviteli törvényben meghatározott számlakerettel rendelkezik és a különböző ügyletek könyvelési sablonjait, valamint az áfa könyveléséhez és bevallásához szükséges részleteket is előre beállították. Minden adott az azonnali készletkezeléshez, előállíthatók a magyar és angol nyelvű számlák. A mérleg, az eredménykimutatás, a raktárkészlet és a vevőkkel kapcsolatos pénzügyi adatok is rögtön lekérdezhetők.

A NAV Start része egy sokszor lepróbált és részletesen kidolgozott bevezetési módszertan, az alaprendszer így egyetlen hét alatt üzembe állítható, amelyben a felhasználók betanítása is benne van. Biztosak vagyunk benne − jelentette ki a vezető −, hogy ez a megoldás sokat tehet a hazai kisvállalkozások versenyképességéért.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14