Képalkotási szabadalmakat cserél az Aptina és a Sony

forrás: Prím Online, 2013. március 7. 12:10

Az Aptina és a Sony keresztlicenc-megállapodást kötött, amely lehetővé teszi a két vállalat számára, hogy felhasználják a másik fél által szabadalmaztatott technológiát, és így elősegítsék a digitális képalkotás fejlődését.

A két vállalat iparágvezető szabadalmi portfólióval rendelkezik, amelynek jelentős részét a képérzékelő szabadalmaik teszik ki. Ezek a képalkotási és feldolgozási módszerek meghatározó elemei az egyre növekvő iparágnak, ráadásul szinte minden elektronikai eszközben megtalálhatók, beleértve az okostelefonokat, táblagépeket, televíziókat, digitális fényképezőgépeket, játékplatformokat, orvosi felszereléseket vagy az autókat.

„A Sonyval kötött megállapodásunk célja az, hogy egyre kielégítőbb képalkotási megoldásokat és nagyobb vizuális élményt tudjunk nyújtani a felhasználók számára” – mondta Bob Gove, az Aptina elnöke és technológiai igazgatója, aki hozzá tette, hogy a céljaik elérését nagyban támogatja az Aptina képalkotó innovációi és a széles körű szabadalmi portfóliója is.

Az Aptina 2001-ben alakult a Micron Technology részeként, majd később a korai CMOS képalkotással foglalkozó Photobit és az Avago Technologies’s képszenzorüzletágának a felvásárlásával bővült. Az Aptina 2009-ben független lett, napjainkban pedig már a világ egyik vezető CMOS képalkotási megoldásait nyújtó vállalata.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59