Ingyenes webalkalmazás a kkv-k energiahatékonyságának javítására

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 15. 09:21

Még 24 magyar kis- és középvállalkozás (kkv) jelentkezhet annak a webalkalmazásnak az ingyenes kipróbálására, amellyel felmérhetik, illetve optimalizálhatják energia- és nyersanyag-felhasználásukat.

Az Európai Bizottság az erre az évtizedre meghatározott energiastratégiájában célul tűzte ki a tagállamok energiahatékonyságának növelését. Ennek megvalósításában fontos szerep jut Közép-Európának, ahol jelentős számban vannak gyártás-intenzív, így sok energiát felhasználó vállalkozások.
 

Az Európai Unió számára kiemelten fontos annak elősegítése, hogy a régióban működő kkv-k optimalizálják nyersanyag- és energia-felhasználásukat. A 3EMT Tool webalkalmazás a CEEM-projekt keretében, az EU Central Europe Programjának társfinanszírozásával jött létre - mondta el Francesca Pozzar, a projekt olasz koordinátor-intézetének képviselője az online eszközt bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón.
 

A projektben öt ország vesz részt, Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Olaszország és Szlovénia. Mindegyik országban 100-100 kkv, így összesen 500 vállalkozás tesztelheti ingyenesen a kifejlesztett webalkalmazást.
 

Eddig 66 magyar kkv kapcsolódott be, 10 felmérés folyamatban van, így 24 hazai vállalkozás még jelentkezhet a következő egy hónapban - hívta fel a figyelmet Szmolenszky Ágnes, a Bay Zoltán Nonprofit Kft., a projekt egyik magyarországi partnerének külkapcsolati igazgatója.
 

A résztvevő kkv-k a felmérés végén összegző értékelést kapnak, az alkalmazás segít a vállalkozás működésének hatékonyabbá tételében, így a költségek csökkentésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36