Az S3 új neve: SONICblue

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 3. 20:10
Az S3 Incorporated bejelentette, hogy a cég nevet változtat, és ezentúl SONICblue néven fog működni.
2000. november 15-étől kezdik az új néven való szereplést a tőzsdén is, ahol a részvények SBLU néven futnak majd. Mivel a cég teljesen abbahagyja az asztali és notebook számítógépekbe szánt grafikus eszközök fejlesztését és gyártását, teljes kapacitásukkal a különböző digitális médiumokkal és információs berendezésekkel kívánnak foglalkozni.

A mostani hivatalos bejelentés pontot tesz az S3 eddigi tízéves történetére, mely idő alatt az egyik legnagyobb PC-s grafikuskártya-gyártó volt a cég. A jogutód SONICblue felhasználja az eddig megszerzett hatalmas tapasztalatot, a széles körű technológiai adottságokat, a szabadalmakat és az anyagi erőforrásokat is, így az új, teljesen más jellegű piaci szegmensben is vezető céggé kíván előlépni.

"Az internet mindent átható elterjedése és a már az otthonokban is elérhető nagyobb sávszélesség révén teljesen új internetes fogalmak és információs eszközök látnak majd napvilágot - nyilatkozta Ken Potashner, a cég elnöke. - Tovább kívánjuk folytatni eddigi tevékenységeinket, így továbbra is kitűnő minőségű otthoni digitális berendezéseket szeretnénk kifejleszteni és gyártani. Különböző termékeink, mint például a Rio, az információs eszközök, az otthoni hálózat, vagy az internet eléréshez szükséges eszközök terén elért sikereink nagy előnyt jelentenek a további fejlesztések megvalósításában."

A cég mostanában jelentősen felgyorsította az eseményeket, hiszen több új terméket mutatott be, különböző társulásokban és befektetésekben is részt vett. Szeptemberben kiegészítették a piacvezető Rio eszközüket az ún. frontpath kiadásával, melynek segítségével vezeték nélküli adatátvitel hozható létre. Ezenkívül a neves Psion termékek konkurenciájaként megjelentették webre csatlakoztatható kéziszámítógépüket, a Diamond Makót. Az átalakulás 1999-ben kezdődött, amikor az S3 megvette a Diamond Multimediát. Az idei év elején a tajvani VIA Technologies céggel léptek üzleti kapcsolatba, most pedig bejelentették a grafikus kártyák piacáról való kilépésüket. A jelenlegi termékek közül a Rio, Diamond, frontpath, Homefree, FireGL és Supra márkaneveket kívánják megtartani. A cég alelnöke szerint súlyos összegeket kívánnak költeni a különböző fontosabb marketingprogramokra. Jelenleg egy 10 millió dolláros reklámkampányt indítottak, mely a Rio termékek népszerűsítésére hivatott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50