CD-újdonságok a Compfairen

, 2000. november 4. 22:14
Az őszi kiállítás egyik slágere évek óta az új multimédiás CD-ROM-ok bemutatkozása, többek között azért, mert a forgalmazók többnyire kedvezményes, bevezető áron kínálják újdonságaikat. A fejlesztő cégek közül évek óta kiemelkedik a bajai Profi-Média Kft., amelynek Manó sorozata kiváló példa arra, hogy a hazai fejlesztésű programok is méltán lehetnek népszerűek.
Az őszi kiállítás alkalmából három új kiadvánnyal jelentkezett a Profi-Média: a MiniManó Tél című program óvodásoknak készült, a korongon szórakoztató, ugyanakkor fejlesztő feladatokat találhatunk. A játékos két nehézségi szinten teheti próbára tudását, és ha mindent megoldott, a gazdag ruhatárból a tündér öltöztetése is jó szórakozást nyújt.

Harmadik osztályosoknak készült a Manómatek 3., amely - más matematikai gyakoroltató programokkal ellentétben - nem a számolási készség fejlesztésére, hanem a matematikai gondolkodásmód és szemlélet kialakítására helyezi a hangsúlyt. A helyszín ezúttal egy nagyváros, amely tele van számokkal és problémákkal. A programban található hetvennyolc szövegesfeladat-típusnak több ezer variációja lehetséges, így a feladatok sohasem válnak unalmassá, ám ha a kisiskolások elfáradtak a számolásban, a méricskélésben vagy a trükkös feladványok megoldásában, elindíthatják a korongon ráadásként található rulettjátékot.

A felső tagozatosok számára Zöld Ödön egy időutazás segítségével, rajzfilmszerűen mutatja be az életet, a szokásokat különböző korokban, különös tekintettel arra, hogyan hat az emberi civilizáció a környezetre. A főhősöket a játékos irányítja, az utazást interaktív feladatok, játékok tarkítják. Mind a 12 helyszínhez tartozik egy-egy multimédia-lexikon, amellyel valószínűleg a felnőttek is jó néhány fogalom jelentését feleleveníthetik.

Kulcsszavak: Profi-Média multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38