Okoseszköz, amely megtalálja az eltűnt tárgyakat

forrás: Prím Online, 2021. április 13. 12:41

A Samsung bemutatja az új Galaxy SmartTag+ eszközöket, amelyek a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiáknak köszönhetően minden korábbinál pontosabb helymeghatározásra*  képesek. A készülék a csatlakoztatott okostelefon kameráján keresztül** , kiterjesztett valóság segítségével, vizuális elemekkel irányítja a felhasználókat a keresett tárgy pontos helye felé.  

Az eltűnt tárgyak könnyen előkerülnek

A Samsung Galaxy SmartTag család legújabb darabja, a Galaxy SmartTag+ egyszerűen elhelyezhető az olyan mindennapi használati tárgyakon, mint a hátizsák vagy éppen a kulcstartó, így ezek egyszerűen megtalálhatók a Galaxy eszközökre telepített***  SmartThings Find alkalmazás segítségével. 

 

 

Kiterjesztett valóság a tárgyak kereséséhez 

A Galaxy SmartTag+ a BLE és UWB technológiákat egyaránt használja, így már kiterjesztett valóság alapú megoldások is segítenek az eltűnt dolgok nyomára bukkanni**** .  Az olyan, UWB-képes telefonokon, mint a Galaxy S21+ vagy az S21 Ultra 5G, található AR Finder alkalmazás egy könnyen követhető felületen mutatja meg, hogy a felhasználó mekkora távolságra található a Galaxy SmartTag+ eszköztől, valamint az odavezető irányt is jelzi. A készülék, opcionálisan, hangos csörgéssel jelzi, ha a felhasználó közelít felé, így akkor sem okoz gondot a kósza dolgok előkerítése, ha azok például a kanapé alá csúsztak.   

 

„Az UWB egy olyan korszakalkotó technológia, amelynek segítségével sokkal pontosabban határozhatjuk meg az eltűnt tárgyak helyzetét – mondta el KJ Kim, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és a mobil K+F iroda vezetője. – Ennek megfelelően a használatát a Galaxy termékcsalád további tagjaira is kiterjesztjük, hogy az újfajta alkalmazási területeknek köszönhetően a felhasználók mindennapjait még egyszerűbbé és könnyebbé tegyük.”

 

Távolról is pontos helymeghatározás

A Galaxy SmartTag+ a SmartThings Find kiemelkedő pontosságú keresőfunkcióival lehetővé teszi, hogy a felhasználók térképen kereshessék meg a bejelölt tárgyakat, még akkor is, ha azok egészen messze vannak tőlük. Ez a SmartTag-ek BLE kapcsolatának és a világban található Galaxy készülékek kiterjedt hálózatának köszönhető. A SmartThings Find felhasználók az alkalmazásban csatlakozhatnak a hálózathoz, és így Galaxy okostelefonjukkal vagy tabletjükkel segíthetik mások elveszettnek vélt SmartTagjének vagy készülékének megtalálását. Amikor valaki a szolgáltatásban eltűntként jelenti be a készülékét, minden közeli Galaxy eszköz, amely a hálózat része, jelzést küld a SmartThings szerverre a helyzetéről, az információ pedig eljut a bejelentőhöz. A SmartThings Find szolgáltatás minden adatot titkosít és szigorúan véd, így az eszköz helyét csak az arra jogosult felhasználó ismerheti meg.   

 

 

Távoli vezérlés, egy gombnyomásra

A Galaxy SmartTag+ és a SmartTag nem csak keresőként használhatók. A felkapcsolva hagyott lámpák vagy az üres lakásban működő tévék rengeteg energiát fogyaszthatnak, de a SmartTag erre is megoldást jelent. A felhasználóknak nem szükséges minden alkalommal visszafordulniuk, ha elfelejtettek valamit, a SmartTag+ és a SmartTag is képes például távolról lekapcsolni a lámpákat***** . A SmartThings alkalmazáson keresztül számos különböző funkció érhető el, amelyeket a felhasználók beállíthatnak a gomb megnyomására vagy nyomva tartására.  

 

A Galaxy SmartTag+ Magyarországon május elejétől lesz elérhető, kék és fekete színekben, 14.990 forintos, a kettes csomag pedig 24.990 forintos ajánlott fogyasztói áron. A Galaxy SmartTag+ a SmartThings alkalmazásban elérhető SmartThings Find szolgáltatással működik. 

 

____________________

*  Az eredeti Galaxy SmartTag csak a BLE technológiát használta.

**  Az AR Finder megoldással, amely SmartThings Find szolgáltatáson belül érhető el, a SmartThings alkalmazásban.

***  A Bluetooth hatótávolsága akadályok nélkül akár 120 méter. Az aktiváláshoz Android 8.0 vagy annál újabb rendszert futtató, 2 GB vagy annál nagyobb RAM-os Samsung Galaxy okostelefon vagy Galaxy Tab tablet, valamint a SmartThings alkalmazás SmartThings Find szolgáltatásán keresztüli helyzetkövetés-engedélyezés szükséges.

****  Elérhető UWB technológiájú Galaxy készülékeken, beleértve a Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S21 +, Galaxy S21 Ultra és Galaxy Z Fold2 készülékeket.

*****  A Galaxy okostelefon Bluetooth hatótávolságán belül használható.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50