Nyilvánosház a világhálón

MTI Sajtóadatbank, 2001. február 2. 08:50
Ártatlan, közérdekű információkat tartalmazó kereskedelmi webhelynek tűnt az elején. Aztán kiderült, hogy nemcsak gépkocsikat, ingatlanokat kínáltak megvételre, hanem szexuális örömöket is.
Az olasz rendőrség véletlenül akadt rá erre a nyomra, miközben végigpásztázta a világhálót, pedofilcímeket keresve. A www.metropolitan.it című internetes hely (ma már nem hívható, mert már leblokkolták) első pillantásra nem annak látszott, ami valójában volt: szállodákról, különféle sportlehetőségről ígért tájékoztatást.

Az ember csak akkor tévedt tiltott vizekre, ha mélyebben ment "befelé". Így több mint száznyolcvan magánhonlaphoz jutott el, amelyen nők és férfiak kínálták testüket. Nagy részük hivatásos prostituált volt, de a nyomozók ámulatára "minden gyanú felett álló" hölgyek is ajánlgatták "portékájukat". Voltak köztük háziasszonyok, de találtak egy újságírónőt, egy zenetanárnőt és egy divattervezőnőt is.

Ami a klienseket illeti, vezető üzletemberek és üzletasszonyok, iparosok éppúgy voltak köztük, mint politikusok. Ami azonban a legnagyobb botrányt kavarta Itáliában: az Inter labdarúgócsapatának tíz játékosa is erről a webhelyről hívta le azoknak a hölgyeknek a névsorát, akikkel két héttel ezelőtt egy étteremben mulatoztak, hogy aztán egy lakáson reggelig folytatódjék a dínomdánom.

A nyomozás során meg lehetett tudni, mi mennyibe került. A weblap két kezelője évente 2,4 millió lírát (több mint 1100 dollárt) kapott minden egyes személyi honlap tulajdonosától. A listán szereplő nők és férfiak 300 ezer líráért csak mint "kísérők" nyújtották szolgáltatásukat, de egy szerelmi éjszaka ára egytől hárommillió líráig terjedt. A labdarúgók kis kiruccanása az "on-lányokkal" elérte a tízmillió lírát is fejenként.

A történet tanulsága: aki a világhálón próbálja behálózni klienseit, könnyen fennakadhat a rendőrség hálóján.

Kulcsszavak: jog website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52