Idősotthonoknak adományoz tableteket és okostelefonokat a Vodafone

forrás: Prím Online, 2021. november 16. 11:13

A Vodafone Magyarország karácsonyi kampánya keretében tableteket és okostelefonokat adományoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idősotthonainak, hogy így csökkentse a szeretteiktől távol élő emberek elszigeteltségét az ünnepi időszakban. A szolgáltató az eszközökön túl a kapcsolattartáshoz szükséges, belföldön korlátlan beszélgetést és adatforgalmat is díjmentesen biztosítja. Az adományozással a Vodafone célja, hogy a segítségnyújtás mellett, felhívja a figyelmet az elszigeteltség egyre súlyosbodó problémájára, és a digitalizációnak a magány elleni küzdelemben betöltött szerepére.

A Vodafone Magyarország idei karácsonyi kampányában egy olyan témával foglalkozik, ami kevésbé ismert, ám jelentősége és az emberek életére gyakorolt hatása annál nagyobb. Ma Magyarországon több mint 1 millió ember él magányosan*  és a jelenség nemcsak az idős embereket érinti. „Bármely életszakaszban előfordulhat olyan esemény, amely elszigetelheti az egyént másoktól. A téli ünnepek jelentőségét ugyanakkor épp az egymással eltöltött idő és a közös élmények adják, így ez az időszak még inkább felerősítheti a magány érzését azok számára, akik nem tudnak másokkal együtt ünnepelni” – ismertette a jelenség hátterét Dr. Belső Nóra pszichiáter.

 

Erre a társadalmi problémára reflektálva döntött úgy a Vodafone, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összes idősotthonának tableteket és okostelefonokat adományoz, hogy az ott élők is kapcsolatot tudjanak tartani szeretteikkel az ünnepi időszakban. A Samsung márkájú eszközöket közösségi használatban vehetik igénybe az intézményekben élők, melyhez a szolgáltató díjmentesen biztosítja a belföldön korlátlan adatforgalmat és beszélgetést is. 

 

„A technológiának megkerülhetetlen szerepe és jelentősége van, ha a magány enyhítéséről beszélünk, hiszen virtuálisan is kifejezhetjük, hogy gondolunk valakire és gondoskodunk róla. Szakmai partnerünk, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lenyűgöző tudással, óriási szakmai tapasztalattal és kiterjedt hálózattal rendelkezik, így velük együttműködésben rendkívül hatékonyan tudjuk digitális eszközök révén összekapcsolni az idősotthonokban élő embereket a családtagjaikkal, hogy online együtt lehessenek” – mondta Révész Balázs, a Vodafone Magyarország Lakossági Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyettese.

 

„Nagy örömmel tettünk eleget a Vodafone felkérésének, hiánypótló felajánlásuk egy nagyon aktuális problémára jelent megoldást. A tél egy nehéz időszak, hiszen jobban bezárkózunk, így azok számára még inkább felerősödik a magányosság érzése, akik az év többi hónapjában is sok időt töltenek egyedül vagy élethelyzetükből adódóan szeretteiktől távol töltik az ünnepeket, például egy idősotthonban. A Vodafone-tól kapott eszközök most 29 idősotthonunk lakójának karácsonyát fogják szebbé és teljesebbé tenni. Mindnyájan tehetünk azért, hogy megtörjük a csendet! Arra bíztatunk mindenkit, hogy egy kicsit több odafigyeléssel, a maga eszközeivel tegyen a magány ellen” – mondta Győri-Dani Lajos a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. 

 

Szakértők szerint a magány ellen a társas támogatás bármely formája megoldást jelenthet, még a legapróbb gesztus is. Ugyanakkor körültekintést igényel a segítségnyújtás, mert a jószándékunk ellenére, akaratunkon kívül is okozhatunk további sérülést. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vodafone ezért december elején egy e-learning felületet indít, ahol egy rövid kurzus keretében gyakorlati tanácsokat kaphatunk ahhoz, hogy hogyan segítsünk jól. 

 

___________________

*  Forrás: Loneliness in the EU. A felmérés itt érhető el: https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/bitstream/JRC125873/loneliness_in_the_eu__insights_from_surveys_and_online_media_data_online.pdf

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50