XIX. Simonyi Konferencia

forrás: Prím Online, 2022. április 22. 13:58

Magyarország legnagyobb, kizárólag egyetemi hallgatók által szervezett éves szakmai rendezvényét tartja 2022. április 27-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma, ahol mindenki bepillanthat a villamosmérnöki és informatikai szakma aktuális fejlesztéseibe, olyan neves cégek által, mint a Vodafone, a Google, a Nokia, és még sokan mások. 

Az egy év után újra jelenléti formában debütáló rendezvényt a cégek megkeresésétől és felkérésétől kezdve, a többkamerás közvetítésen és hangosításon át a helyszíni munkálatokig egyetemi hallgatók bonyolítják le tanulmányaik mellett, a szabadidejükben. 

 

A tizenkilencedik alkalommal megjelenő konferencián az ipar úttörő technológiáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők: többek között fejlesztéseinek kulisszái mögé vezet be minket a tech óriás Google és a Nokia, de emellett az informatikai szakma hazai húzónevei is képviseltetik magukat, úgy, mint a SAP, a Sicontact, a Snapsoft, az ICF Tech, vagy az Abesse. 

 

A szakmai rendezvény az ipar egyik nagy dobásáról is lerántja a leplet: a Vodafone 2025-ig kitűzött terve, hogy technológiai-telekommunikációs vállalattá váljon. A BME I épületében a Vodafone egy egyedülálló előadással tárja fel, milyen szerepet játszik a kvantumtechnológia a cég víziójában, és hogyan valósulhat meg a gyakorlatban a kvantumszámítógépek által generált grandiózus számítási kapacitások kora az iparban. 

 

A Simonyi Konferencia szakmaiság és kíváncsiság: a szakkollégium tagsága olyan, gyakran hiányolt lehetőségeket hoz el a villamosmérnöki és informatikai szakma iránt érdeklődők számára, mint az interaktivitás. A két teremben zajló előadások után a hallgatóságnak lehetősége nyílik kérdéseket feltenni az előadóknak a legfrissebb technológiákkal kapcsolatban. 

 

 

Emellett a rendezvény egyik sajátossága az előadások szüneteiben zajló expó, amelyen a résztvevők közvetlenül találkozhatnak a cégek képviselőivel, lehetőséget nyitva a karrierépítés előtt is. 

 

A térbeli korlátok természetesen nem állnak a tudás útjába: a Konferencia két termének előadásait HD-minőségű, több kamerás közvetítés segítségével követhetik az érdeklődők. 

 

A tudásvágyat is díjazzuk: a Konferencia regisztrált résztvevői között értékes nyereményeket, egy gaming monitort és három ajándékutalványt sorsolunk ki az esemény végén. 

 

A 2003 óta minden évben megrendezett Konferencia iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, tavaly több mint 1000 fő regisztrált. A rendezvénylátogatás ingyenes, viszont a részvételi szándék előzetes regisztrációhoz kötött. 

 

Magyarország legnagyobb, kizárólag hallgatók által szervezett szakmai rendezvényére a konferencia.simonyi.bme.hu oldalon jelentkezhetnek, ahol minden további információt is megtalálnak a rendezvényről.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50