Napster: március 2-án döntés a jövőről

FeriMesz , 2001. március 7. 11:29
A Napster zenecserélgető rendszer rajongói izgalommal várják a március 2-án esedékes meghallgatást, amely a szakértők véleménye szerint döntő szerepet játszik majd az ismert internetes cég jövőjében. San Francisco-ban ismételten a bírák elé terjeszthetik érveiket a szembenálló felek, nevezetesen a Napster és a lemezcégek képviselői.
Az USA Today amerikai hírlap közzétette: az ügyben érdekeltek legtöbbje Marilyn Hall Patel bírónő gyors ítélkezésére számít. A Napster február közepén erős "jogi csapást" szenvedett el a fellebbezési bíróságon.

A bírák ideiglenesen a Napster ellen ítélkeztek a lemezcégek nyomására. Ez a döntés nem rendelkezett egyértelműen a rendszer lezárásáról, de a bírák nyomatékosan ellenezték a szerzői jog által védett zene ingyenes letölthetőségét, és a Napstert a szerzői jogok megsértéséért tették felelőssé.

Marilyn Hall Patel bírónő már 2000 júliusában is megpróbálta bezáratni a Napstert. A cég azonnal fellebbezett. Azóta még folyamatosan lehet ingyenesen cserélgetni a zeneszámokat a Napster hálózatán. A közelmúltban a Napster szerződést kötött a Bertelsmann-nal, együtt dolgoznak a program díjköteles verzióján.

Kulcsszavak: +céginfo jog Napster zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38