Sony Entertainment-mobiltervek

Tóth Kristóf, 2001. március 16. 23:37
A különböző szórakoztatóelektronikai berendezéseiről híres Sony cég játékiparral foglalkozó részlege, a Sony Computer Entertainment (SCE) bejelentette, a cég nem rendelkezik olyan tervekkel, melyek szerint a Sony a közeljövőben hordozható játékkonzolok fejlesztésébe kezdene, így inkább a PlayStation konzolok reklámozására hivatott mobiltelefonos játékok fejlesztésébe vág bele.
Kenicsiki Fukunaga, a Sony Entertainment kommunikációs eszközökért felelős igazgatója egy, a Reutersnek adott interjújában elmondta, hogy egy új hordozható játékgép kifejlesztése és piacra dobása mindenképpen nagyon kockázatos vállalkozás lenne a Sony számára, mivel a felhasználók például már a jelenlegi mobiltelefonokat is úgy használják néha, mintha azok kis játékgépek lennének, így nehéz lenne felvenni ezen eszközök ellen a harcot.

"Amennyiben úgy döntenénk, hogy mégis piacra dobunk egy új hordozható játékgépet, akkor lényegében a mobiltelefonokkal kellene felvennünk a harcot, mert az újabb készülékeken már egész jó kis játékok játszhatóak. A Sony nem tudna hasonló tudású eszközöket piacra dobni ilyen nagyon kedvező áron" - nyilatkozta Fukunaga.

Fukunaga mostani bejelentése azt követően történt, hogy a Sony anyacég az elmúlt hónapban bejelentette, elkezdik azon kábelek forgalmazását, melyek segítségével a PlayStation játékkonzolok rácsatlakoztathatóak lesznek a különböző internetes képességekkel rendelkező, úgynevezett "i-mode" mobiltelefonokra. Ilyen telefonok forgalmazásával egyébként a legnagyobb japán mobiltelefonos cég, az NTT DoCoMo foglalkozik.

Az új kábel és egy megfelelő mobiltelefon segítségével a játékosok letölthetik az internetről a legújabb játékkiegészítőket akár a régebbi PlayStation vagy az újabb PlayStation 2 konzolokra is, ezenkívül pedig a konzol kijelzőjeként használt televízión mindenféle i-mode internetes tartalmak is megjeleníthetővé válnak.

A jövőben a Sony tehát olyan fejlesztéseket folytat majd, melynek eredményeképpen akár az eredeti PlayStation játékok lebutított változatai a mobiltelefonok postabélyeg-méretű kijelzőjén is játszhatóak lesznek, valamint ezek szerint a tavalyi év folyamán a mini, hordozható PlayStationről elterjedt pletykák hamisnak bizonyultak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55