Bluetooth kiegészítő Palmhoz

Tóth Kristóf, 2001. március 23. 23:32
Egy szingapúri székhelyű cég azt tervezi, hogy május folyamán piacra dob egy olyan kiegészítő szerkezetet, melynek segítségével már a Palm V típusú kéziszámítógépek is Bluetooth-képességekkel rendelkezhetnek. A Sunderland Technologies cég az említett, Waveclip nevet viselő újdonságát először e héten, a németországi CeBIT kiállítás keretein belül fogja bemutatni.
A nem kevés pénzbe, egész pontosan 320 dollárba kerülő újdonság segítségével a Palm V kéziszámítógépek vezeték nélkül is csatlakoztathatóak lesznek bármilyen más, ugyancsak Bluetooth-képeségekkel rendelkező berendezéshez, az egyetlen feltétel az, hogy a két eszköz között maximum kilencméteres távolság lehet.

A Waveclip egy NiMH akkumulátorból nyeri a működéséhez szükséges energiát, így a cég ígéretei szerint akár 10 óránál is több ideig lehet egyhuzamban használni a kis palmos Bluetooth kiegészítőt. A kiegészítőbe integrált kis akkumulátor ezenfelül még arra is képes, hogy a Palm kéziszámítógép esetlegesen lemerült akkumulátorának helyébe lépjen, vagyis szükség esetén a gép a Waveclip telepeit használva is képes tovább működni. A Sunderland cég képviselői elmondták, hogy a Waveclip teljesen kompatibilis a Palm OS 3.5-tel, valamint folynak a Palm OS 4-gyel kapcsolatos kompatibilitási tesztek is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36