Az Elektrim tovább tárgyal a Vivendivel

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 7. 08:19
A lengyel Elektrim csoport változatlanul el akar adni a távközlési érdekeltségeiből a francia Vivendi Universalnek, erről ezen a héten folytatódnak a tárgyalások, és a 709 millió euróra becsült ügyletet várhatóan hamarosan nyélbe ütik - mondta az Elektrim elnökhelyettese, Jacek Walczykowski újságíróknak.
Ezzel cáfolta azokat a múlt hét végi varsói lapértesüléseket, hogy a Vivendi felfüggesztette volna a tárgyalásokat az Elektrim távközlési vagyonának 51 százalékáról. A sajtóértesülések szerint nagy a vita az Elektrim Telekomunikacja felügyelőbizottságának összetétele körül, és emiatt fogyott volna el a Vivendi türelme. A híresztelések szerint a Vivendi mind a hét tag kinevezésének jogát magának akarja, miután hajlandó 51 százalékra növelni részesedését a jelenlegi 49 százalékról az Elektrim Telekomunikacjában, az Elektrim és a Vivendi vegyesvállalatában. Az Elektrim Telekomunikacja fogja össze az Elektrim távközlési érdekeltségeit, köztük az egyik legnagyobb kelet-európai mobiltelefon-szolgáltatót, a Polska Telefonia Cyfrowát.

Varsói elemzők szerint az Elektrim-alelnök bejelentését a tárgyalások folytatásáról az magyarázza, hogy az Elektrim végül is engedett a Vivendi követeléseinek. A tárgyalások hátterében az áll, hogy az Elektrimnek decemberig sürgős szüksége van 498 millió eurónak megfelelő összegre kötvényvisszavásárlás céljából. Az ügylet keretében a Vivendi további 100 millió euróval beszáll az Elektrim Telekomunikacjába, 51 százalékra növelve a részesedését, és 120 millió euró kamatmentes kölcsönt is adna az Elektrimnek egy évre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55