Húsz országból 1000 hacker fesztiválozik Budapesten

forrás Prim Online, 2012. október 1. 13:55

Október 12-13-án a MOM Művelődési Központban rendezik meg a kilencedik Hacktivityt, Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT-Biztonsági Fesztiválját. Húsz országból mintegy 1000 hacker hallgatja a magyar és külföldi előadókat, három világhírű keynote speaker érkezik Amerikából és Angliából, interaktív workshopok, hardver hacking, lockpicking (sérülésmentes zárnyitás), több százezer forintos nyereményekért zajló 24 állomásos 24 órás hackerjáték és -verseny színesíti az eseményt.

A program idén is az IT-biztonság legfrissebb és legfontosabb trendjeire, eredményeire épül. A két nap alatt harminc előadást hallhatnak a résztvevők. Olyan témák kerülnek terítékre, mint a biztonsági célú forráskódelemzés, a TOP 10 SAP hiba, a Paypass sérülékenységek, az ESET antivírus programhatástalanítás, a PKI eltérítések, a biometrikus biztonság, az önvédő adatbázisok, a lekövethetetlen mobiltelefonok és a NAT támadás.

 

Három világhírű keynote speaker is érkezik az eseményre. Jeff Bardin, Chief Intelligence Officer, a világ egyik legismertebb kiberbűnözés és kiberterrorizmus szakértője Amerikából. Előadásában a nyílt forrású kiberinformáció-szerzés (OSINT) életciklusával foglalkozik, példákkal illusztrálja a
kiberkémkedést, álszemélyiségek létrehozását, blogokon, közösségi oldalakon fellelhető információk gyűjtését és elemzését. Sir David Pepper Angliából a Kormányzati Kommunikációs Központ (GCHQ) igazgatója volt, amely az Egyesült Királyságban a rádiós hírszerzésért és az elektronikus információs biztonságért felelős ügynökség. Sir Pepper jelenleg a Thales UK tanácsadó testületének tagja és együttműködik a Deloitte-tal a kiberkockázatok és a nemzeti biztonság kérdéseiben. Előadásában Sir David Pepper bemutatja a kibertér evolúciójának eddigi történéseit, és előrevetíti a közelgő trendeket. Shakeel Tufail - aki szintén Amerikából érkezik - a szoftverbiztonság elismert szakértője több mint 22 év tapasztalattal, amelyet az AOL, Secure Ninja, Pentagon, Cigital, Fortify cégeknél szerezett. Jelenleg a HP Enterprise  Security Solutions szövetségi ügyfelekért felelős vezetője. Előadásában Tufail úr bevált módszereket és egy olyan gyakorlati megközelítéseket mutat be, amelynek segítségével a résztvevők ki tudják dolgozni a saját vállalati fenyegetettségi modelljüket.

 

Ám ezzel még koránt sincs vége a programoknak. A Hacktivity egy igazi interaktív fesztivál, ahol az előadások mellett két napig rengeteg élmény is vár a résztvevőkre. Kicsoportos, (maximum 20 fős) hackelésen (Hello Workshop) lehet részt venni, ahol hat témában a résztvevők az elmélettől eljutnak a gyakorlatig is. Lesz Hello Injection, Hello CA, Hello forráskódelemzés, Hello Iptables workshop, valamint egy teljes új gyakorló Hacking platformot is bemutatnak a szervezők. Minden Hello Workshop három alkalommal ismétlődik, így az előadásokon túl több mint 300 fő juthat azonnal hasznosítható gyakorlati tudáshoz és tapasztalathoz a két nap alatt.

 

Lesz igazi „bütykölős aktivitás” is, úgynevezett hardver workshop a H.A.C.K. szervezésében, ahol többek között újra össze lehet forrasztani a 2 éve a multimédiás áruházakban „nagy sikert” aratott TV-B-Gone kittet. Valamint lesz lockpicking tanulás és verseny a Lockpicking Blog támogatásával, ahol gyorsan elsajátíthatjuk, hogy nyissuk ki a szekrényünket, ha elhagytuk a kulcsot, s hogy miért adnak hamis biztonságérzetet a kínai piacon vásárolt masszívnak tűnő zárak, lakatok.

 

Idén először lesz U25 sarok, ahol a jövő generációja, a most végzős, 25 év alatti fiatalok találkozhatnak, beszélgethetnek és kérhetnek tanácsokat kötetlen hangulatban a már komoly sok esetben nemzetközi tapasztalattal rendelkező IT-biztonsági szakértőktől.

 

Az idei sláger, amit hatalmas érdeklődés övez, nem más, mint a Hack24, egy 24 órás, 24 állomásból álló igazi csapatverseny, fantasztikus kihívásokkal, értékes nyereményekért. A csapatoknak a következő feladatokra kell felkészülniük: számítógép hackelés szimulált pályákon a Webshark Kft. fejlesztésében; XBOX Kinnect pisztolypárbaj amit a Fortinet állít fel; Urban Warrior verseny, ahol bilincsből szabadulva kell megszerezni a páncélba zárt kódot; fejtörő játékok plakátokon: aka Hacker Road 1.0; az InstApp által készített Hacktivity mobilalkalmazásba rejtett kódtörés; az RRC Kft. által épített SPLUNK naplózóban rögzített banki betörés log analízise; social engineering minden mennyiségben, valamint néhány egyéb titkos meglepetés pálya. 

 

A tavalyi rendezvény Aruba Wifi rendszer statisztikái szerint minden negyedik embernek valamilyen okostelefon lapult a zsebében. Idénre várhatóan ez az arány még nagyobb lesz, így engedve a csábításnak, az InstApp támogatásával a fesztiválra elkészül a Hacktivity app Androidra és iPhone-ra is! A mobilalkalmazásban nyomon követhetjük a programot, bejelölhetjük a megtekinteni kívánt előadásokat, és nem utolsó sorban részt vehetünk vele a Hack24 játékban!

 

 

  

További információk, részletes program és regisztráció: www.hacktivity.com Facebookon: http://www.facebook.com/hacktivity

 

Kulcsszavak: hacker Hacktivity

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50