Az EFOTT-on népszerűsítette az informatikát az XAPT

forrás: Prím Online, 2014. július 22. 10:31

A Nemzeti Kiválóság Program és a Nők a Tudományban Egyesület jóvoltából az informatika népszerűsítésére, valamint a női és külföldi karrierlehetőségek bemutatására is lehetősége volt az XAPT vállalatának az idei EFOTT fesztiválon. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján szakmai előadással és igazi karrier utak bemutatásával igyekezett az informatikai pálya iránt felkelteni a fiatalok érdeklődését a vállalatirányítás rendszerekkel foglalkozó vállalat.

„Az áprilisi Lányok Napja sikere után örültünk az újabb lehetőségnek, ahol a fiataloknak tudtuk bemutatni az informatikai piac és az abban dolgozó vállalatok nyújtotta lehetőségeket. Az XAPT a magyar és a nemzetközi piacon is számos vonzó karrierlehetőséget tud nyújtani akár már a pályakezdők számára. A fesztiválon is sok szem felcsillant az ausztrál és amerikai munkalehetőségek iránt, amely nálunk a gyakornoki program elvégzése után szinte azonnal elérhető a leendő férfi és női alkalmazottaink számára” – mondta Kulcsár Melinda, az XAPT Hungary partnerkapcsolati igazgatója

A fesztivál csütörtöki napján a Nemzeti Kiválóság Program sátrában az XAPT egyik női alkalmazottja mesélte el eddigi karrierjét az érdeklődők számára. Ő a gyakornoki program sikeres elvégzése után egy nemzetközi projekteken dolgozó csapathoz csatlakozott a vállalaton belül, így jutott el Észak-Amerikába, ahol egy hónapig az ügyfélnél dolgozott és kamatoztatta az itt megszerzett tudását.

Az XAPT folyamatosan fejlődő és bővülő technológiai vállalatként naponta találkozik a szakemberhiány okozta kihívásokkal, amelyekre megoldást jelenthet a női munkavállalók számának növekedése is, ezért kiemelkedő hazai és nemzetközi karrierlehetőséget, valamint folyamatos továbbképzést biztosítanak számukra.

 

Kulcsszavak: Xapt-hu oktatás EFOTT

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az Európai E-sport Szövetség tisztújításán magyar tisztségviselő is bizalmat kapott

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 18:05

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14