SUSE OpenStack Cloud 5: továbbfejlesztett privátfelhő-felügyelet

forrás: Prím Online, 2015. április 9. 11:22

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE OpenStack Cloud 5 (korábbi nevén: SUSE Cloud). A megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és támogatott privátfelhő-környezeteket építhetnek ki, egyszerűen kihasználva az OpenStack előnyeit. Az OpenStack legújabb, Juno kiadására épülő SUSE OpenStack Cloud 5 integrálható a SUSE Linux Enterprise Server legutóbbi kiadásaival, illetve a vállalat nemrégiben bemutatott, szoftveralapú tárolási megoldásával, a SUSE Enterprise Storage rendszerrel. Emellett további fejlesztéseket tartalmaz a hálózati funkciók, a működési hatékonyság és a szolgáltatások üzembe helyezése terén.

„Egyre több vállalat ismeri fel a privát felhők előnyeit, amelyek a virtualizált környezetekhez képest alacsonyabb költségek mellett használhatók, a publikus felhőszolgáltatásokkal összevetve pedig nagyobb biztonságot és hatékonyságot kínálnak. A privát felhők kiépítésére alkalmas megoldások közül a nyílt forráskódú OpenStack kezdeményezés mögött áll a legszélesebb körű iparági támogatás, és a piaci elemzők is komoly jövőt jósolnak a platformnak. A Gartner egy nemrégiben megjelent elemzése szerint 2019-re az OpenStack elterjedtsége a tízszeresére nő a vállalatoknál a technológia kiforrottságának és a növekvő támogatói ökoszisztémának köszönhetően. A SUSE az OpenStack sokoldalú funkcióit továbbfejlesztve és vállalati szintű támogatással kiegészítve segíti a vállalatokat a felhőalapú környezetek kiépítésében” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.
 

A SUSE OpenStack Cloud 5 az alábbi előnyöket és képességeket biztosítja az ügyfelek számára:


·    Továbbfejlesztett hálózati funkciók:
A megoldás kibővített hálózati funkcionalitást és támogatást kínál harmadik fél által fejlesztett OpenStack hálózati csatolókhoz. Elosztott virtuális routing használatát teszi lehetővé, aminek köszönhetően az egyes számítási fürtökön külön-külön, illetve klaszterenként is kezelhetők a routing feladatok. Az elosztott virtuális routing a SUSE OpenStack Cloud telepítésének részeként konfigurálható, ezáltal a megoldás jobb méretezhetőséget, teljesítményt és rendelkezésre állást biztosít.


·    Még hatékonyabb működés:
A SUSE OpenStack Cloud telepítési keretrendszerének legújabb fejlesztése lehetővé teszi, hogy a privát felhőn kívül futó szervereket zökkenőmentesen áthelyezzék a felhőkörnyezetbe. A megoldás emellett a naplógyűjtést és -keresést is központosítja, így egyszerűen áttekinthető képet nyújt a felhő működéséről, valamint az esetleges problémák megoldását is felgyorsítja.


·    Integráció egyéb SUSE termékekkel: A SUSE OpenStack Cloud 5 lehetővé teszi, hogy a felhőkörnyezeten belül virtualizációs hosztként használják a SUSE Linux Server 11 SP3 és 12 kiadását. A termék ezenkívül a nemrégiben bemutatott SUSE Enterprise Storage szoftveralapú tárolási megoldást is támogatja, továbbfejlesztett platformot kínálva az objektum-, blokk- és lemezkép-tárolásra a felhőkörnyezeten belül.


·    Szolgáltatások egyszerűbb üzembe helyezése:
Számos munkafolyamathoz van szükség további szolgáltatások futtatására, ezért az "as-a-service" modellben elérhető egységesítés leegyszerűsíti és felgyorsítja a telepítési folyamatokat, hiszen az ügyfeleknek nem kell külön felügyelniük és konfigurálniuk ezeket a szolgáltatásokat. A SUSE OpenStack Cloud 5 ezáltal megkönnyíti a kifejezetten fejlesztési, illetve big data elemzési célokra tervezett privát felhők kiépítését.

A SUSE OpenStack Cloud már elérhető. További információ: https://www.suse.com/products/suse-cloud/

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36