Hazai orvostechnológia startupok mutatkoztak be az Egyesült Államokban

forrás: Prím Online, 2018. november 12. 09:44

Ötvenedik alkalommal rendezték meg az Amerikai-Magyar Orvosok Szövetségének (HMAA) konferenciáját a floridai Sarasota-ban, melynek keretében magyar orvostechnológiai innovációk is bemutatkoztak a Startup Campus, a Rocket Shepherd és a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével.

A konferencia tudományos programja széles körű biomedikai és sebészeti témákra terjedt ki: az általános orvosokat, szakembereket és kutatókat megszólítva, akiknek célja, hogy mélyebben megértsék a klinikai orvostudomány alapjait és annak alkalmazását. 

 

Az ünnepi konferenciát, melynek keretében öt orvostechnológiai startup vállalkozás is bemutatkozott, Áder János köztársasági elnök nyitotta meg. 

 

„Azzal céllal vettünk részt a konferencián, hogy erősítsük az Egyesült Államokban praktizáló, kutató orvosok és a hazai orvostechnológiai startup vállalkozások közötti együttműködést. A közös gyökerek mellett a tudományos, szakmai, valamint üzleti területen is valós kapcsolódási pontokat azonosítottunk a cégek és a diaszpóra között, melynek eredményként a közeljövőben konkrét együttműködések fognak elindulni. 

 

A Startup Campus nemzetközi programján keresztül nemcsak az Egyesült Államokban, hanem globálisan is ösztönözni szeretné a magyar diaszpóra és a hazai startup vállalkozások közötti kapcsolatfelvételt, partnerséget.” – mondta el Kovács Zsolt, a Startup Campus működtető Enterprise Hungary ügyvezetője. 

 

A rendezvényen a startup szekciót Szabó László washingotni nagykövet nyitotta meg, melyet követően  bemutatkozott az orvosok, orvostanhallgatók és kutatók munkáját applikációval segítő InSimu, a NowTechnologies Gyroset elnevezésű intelligens eszköze, ami a mozgáskorlátozottaknak fejmozdulatokkal segít a kommunikációban és a mozgásban egyaránt, a Dermus Vision csapata, akiknek megoldásai segítik a bőrrák korai észlelését és kezelési tervezését, valamint a Sigma Drugs, akiknek célja az elsősorban a vesét érintő fibrotiás betegségek kezelésére szolgáló új gyógyszeripari megoldások fejlesztése.

 

Az eseményen a magyar kötődésű Biotia, az AI alapú, kórházi fertőzésmegelőzést fejlesztő csapat is részt vett.

 

A HMAA, a Startup Campus és a Rocket Shepherd a jövőben szorosabb együttműködésre törekszik a hazai orvostechnológiai innovációk és az Egyesült Államokban kutató dolgozó orvosok, kutatók összekötése érdekében. Ennek a munkáját segíti 2019 januárjától a Rocket Shepherd online startup platform, amely a hazai és regionális szereplők felfedezhetőségét támogatja. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36