Az Eplan új technológiai partnere a Dassault Systèmes

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 14. 11:32

A digitális átalakulás csak hálózati rendszerekkel, végponttól végpontig terjedő adatokkal és a gyártók közötti szoros együttműködéssel válhat valósággá. Ennek érdekében az Eplan 2020 végén megalapította a jelenleg 65 gyártócéget összefogó Partnerhálózatát. Ennek egyik új tagja Dassault Systèmes nemzetközi technológiai cég, amely ez év áprilisában csatlakozott partnerként a hálózathoz. A két fél együttműködésével szisztematikusan bővülni fog az Eplan Platform és a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformja közötti interfész.

A Hannoveri Messe első napján vált hivatalossá: az Eplan és a Dassaults Systèmes technológiai partnerségre lépett az Eplan Partnerhálózat részeként, amelynek keretében mindkét fél az Eplan és a Dassault Systemes 3DEXPERIENCE platform közötti interfész bővítésén dolgozik. A cél az elektrotechnikai tervezés és a fluid technológia zökkenőmentes integrációja a termékfejlesztés keretében. A Dassault Systèmes Eurocentral ügyvezető igazgatója, Dominic Kurtaz és az Eplan & Cideon vezérigazgatója, Sebastian Seitz Hannoverben írták alá a megállapodást. A partnerek egyesítik szakértelmüket, ezáltal lehetővé teszik a közös ügyfelek számára, hogy végponttól végpontig terjedő digitális fejlesztési folyamatokat hozzanak létre.

 

A cél a folyamatok hatékonyságának növelése

 

„Az Eplan Platform és a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platform közötti kétirányú interfésszel növeljük a folyamatok hatékonyságát a közös ügyfeleinknél – fejtette ki Sebastian Seitz. – Ha minden rendszer kétirányú kapcsolatban van – például az ECAD, az ERP és a PDM – a felhasználók valóban interdiszciplináris módon, és sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni.”

 

 

Sebastian Seitz, az Eplan & Cideon vezérigazgatója (balra) és Dominic Kurtaz, a Dassault Systèmes Eurocentral ügyvezető igazgatója biztosak abban, hogy az Eplan és a 3DEXPERIENCE platform mélyreható integrációja jelentősen megnöveli a folyamatok hatékonyságát a közös ügyfelek számára.

 

„Közösen támogatjuk ügyfeleinket a hatékonyság és termelékenység növeléséb, amikor a virtuális ikrek létrehozásán és kapitalizációján alapuló holisztikus termékfejlesztésről van szó – tette hozzá Dominic Kurtaz, a Dassault Systèmes EURCENTRAL ügyvezető igazgatója. – A kétirányú interfész számos folyamatot leegyszerűsít, és új együttműködési lehetőségeket teremt ügyfeleink számára. Éppen ezért örömünkre szolgál, hogy együtt tehetjük meg ezt az úttörő lépést.”

 

A partnerség a következő hónapokban bővülni fog. Mindkét cég párhuzamosan dolgozik az interfész – a PLM 3DEXPERIENCE Connector – további optimalizálásán, és új megoldásokat kínál a felhőkörnyezetben végzett digitális termékfejlesztéshez. Egy közös demonstrációs környezet létrehozását tervezik az Engineering Collaboration Network részeként, videókkal és mintaadatokkal  PLM felhőkörnyezetben, valamint közös interakciót az ügyfelek projektjeit illetően.

 

A tervezés és a PLM kétirányú összekapcsolása

 

Az Eplan és a 3DEXPERIENCE platform interakciója lehetővé teszi, hogy az elektrotechnika és a fluid technika adatkezelési folyamatai automatikusan vezérelhetők legyenek. A különlegesség abban áll,  hogy a Dassault Systèmes felhőalapú platformjához közvetlenül az Eplan Electric P8 és az Eplan Fluid rendszerben lehet hozzáférni. Például egyetlen kattintással szinkronizálhatók az alkatrészlisták és anyagjegyzékek. A rutinfolyamatok automatizálása mindkét platform felhasználói számára még könnyebbé teszi a mindennapi munkát – az olyan gyakori műveletek, mint a projektek keresése, létrehozása, a be- és kijelentkezés, vagy az Eplan projektoldalak semleges formátumba történő exportálása, sokkal hatékonyabban hajthatók végre az interfész által. A dokumentumok gyors és egyszerű generálása rengeteg időt és erőfeszítést takarít meg a felhasználóknak, mivel a semleges formátumú kimenetet egyetlen pipával beállíthatjuk bejelentkezéskor. A semleges formátumok ezután automatikusan összekapcsolódnak az érintett Eplan projekttel.

 

Az Eplan és a 3DEXPERIENCE platform kétirányú kommunikációval rendelkeznek. A platformon automatizált az Eplan projektjektekbe történő bejelentkezés, csakúgy, mint a projektek megnyitása a PLM rendszerből. A fontos leíró PDM-attribútumok – beleértve például a rajz fejléc információit – vállalatszerte hozzáadhatók a DEXPERIENCE platformhoz, és automatikusan elérhetők az Eplan projekt következő ellenőrzésekor. A szoftver ezenkívül a hagyományos PDM funkciókat is támogatja, például a dokumentáció jóváhagyását vagy átadását a gyártáshoz.

Kulcsszavak: Eplan Dassault Systèmes

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50