A Synergon biztosítja az ORFK szerverrendszerének támogatását

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 2. 13:04
A Synergon Informatika Rt. nyerte el az ORFK SUN szerver-rendszereinek informatikai támogatására kiírt közbeszerzési pályázatot. A most megkötött három évre vonatkozó szerződés teljes értéke elérheti az 50 millió forintot.
A Sun szerverrendszer teljes felügyeletét szeptemberben vette át a Synergon. A Synergon az ORFK igényei szerint bővítette ki a SunSpectrum Gold support szolgáltatást, mely az átalánydíjas rendszertámogatási szolgáltatás alapját adja. A Synergon biztosítja a rendszerhez a nagy fokú rendelkezésre állást, karbantartást, javítást és a szükséges rendszerfelügyeletet. A SunSpectrum Gold szerződésnek megfelelően meghibásodott egységek helyett csereeszközöket és a 7x24 órás, egykapus rendszerű telefonos supportot.

A Sun számítógépes rendszert az ORFK részére a Synergon szállította 1999-ben, a bűnügyi adatnyilvántartó rendszer számítógépes háttérének megteremtéséhez. A rendszer feladata az ORFK által felhalmozott adatok biztonságos tárolása és az új adatok gyors feldolgozása, rendszerezése. Ennek segítségével a bűnüldözéshez szükséges információk bárhol könnyen és gyorsan elérhetők a kapitányság munkatársai számára.

Maga a rendszer clusterben telepített két nagy szerverből, egy BTL mentőegységből és egy disktömbből (array) áll. A szerverek clusterbe fűzése biztosítja a rendszer magas szintű rendelkezésre állását, általa kiküszöbölhető a szerverleállásból adódó fennakadás. A mentőegység alkalmazása az adatvesztésből származó károkat küszöböli ki, mivel a szervertől különállóan, archívum jelleggel tárolja az összes információt. Az úgynevezett array a szerverek memóriakapacitását növeli az aktuális igényeknek megfelelően.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36