A VIA új irányokba terjeszkedik

Tóth Kristóf, 2001. november 11. 11:02
A PC-ipar válságban lehet az Egyesült Államokban, de a tajvani chipgyártó VIA Technologies vezérigazgatója változatlanul hiszi, hogy a társaság stabilan tartja pozícióját. Sőt a cég jelenleg is több új irányba készül terjeszkedni.
A PC-alaplapok piaca mindössze egy azon számos üzletágból, ahol a VIA Technologies meg szeretné vetni a lábát az elkövetkezendő években. A VIA a saját chipkészletekre épülő Pentium 4 alaplapok mellett egy új fizikai formátumot is kiadott a héten, és a társaság vezérigazgatójának elmondása szerint a cég be kíván törni a CD-ROM, CD-RW, valamint bizonyos drótnélküli eszközök chipkészleteinek piacára is.

A VIA Technologies célja, hogy chipkészleteit bejuttassa a legkülönfélébb elektronikai eszközökbe. Wenchi Chen vezérigazgató úgy véli, a jövőben a PC-ből egy "Információs PC" lesz, amely a szerverre fog támaszkodni az információ-hozzáférésben. Ebben a kialakításban azonban nagyobb mennyiségű adatfeldolgozásra lesz szükség. Elmondása szerint az Információs PC egy többfunkciós eszköz lesz, amely a drótnélküli vagy vezetékes hálózatokon keresztül olyan alkalmazásokat nyújt majd mind az üzleti, mind az otthoni felhasználók számára, amelyek jelenleg még csak a tervekben szerepelnek. - Úgy gondoljuk, a drótnélküli LAN hálózatok szerepe rendkívül nagy lesz - mondta Chen.

A jelenhez visszatérve Chen elmondta, hogy a globális PC ipar továbbra is elegendő ütemben fejlődik ahhoz, hogy a társaságnak ne kelljen aggódnia az alaplapi chipsetpiac miatt. India és Kína ráadásul újabb, óriási felvevőpiac lehet, tette hozzá.

Richard Brown, a VIA nemzetközi marketingrészlegének igazgatója úgy véli, Ázsiában végtelen erő van a technológia alkalmazására. - Az Egyesült Államokban nincs általános érdeklődés a technológia iránt - mondta.

Kulcsszavak: +céginfo Via

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17