Via kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Via

Dell szerverek Via Nano processzorral

A Dell mindeddig példátlan módon nem Intel vagy AMD CPU-val, hanem a Via energiatakarékos Nano lapkáival dob piacra kisvállalkozásoknak szánt szervereket.

Kulcsszavak: Dell szerver VIA Via processzor
2009. május 18. 07:06

Új VIA referencia-alaplap netbookba

A VIA egy olyan új alaplap-tervet mutatott be, amely a cég új VX855 integrált lapkakészletén valamint régi C7-M processzorán alapul, és állítólag kifejezetten az olyan gyártókat célozza, akik még újak a mini-laptop piacon.

Kulcsszavak: VIA Via alaplap notebook
2009. március 19. 10:00

Az nVidia Ion platformja még az idén támogatni fogja a VIA CPU-kat

A tajvani Digitimes értesülése szerint az nVidia netbook-okba szánt Ion grafikus platformjának még az idén kiadják egy olyan verzióját, amely az Intel Atom mellett a VIA Nano processzorait is támogatja.

2009. február 22. 09:13

Via OpenBook mini-laptop a Sony-tól

A beszállítóként dolgozó Quanta Computers a tajpeji Wimax Expo-n állítólag egy Sony márkajelzésű Via OpenBook mini laptopot is kiállított, így ha ez igaz, akkor valószínű, hogy a japán cég az elsők között lesz, akik ilyennel jelennek meg a piacon.

Kulcsszavak: Sony Via notebook
2008. június 2. 20:20

45 nm-es Dual-Core processzorokkal erősít a VIA

A VIA Technologies fel akarja venni a versenyt a vezető processzorgyártókkal, és elő akar rukkolni saját 45 nm-es illetve kétmagos termékeivel.

Kulcsszavak: VIA Via processzor
2008. május 16. 07:23

VIA Multi-GPU technológia: két grafikus kártya egy PC-ben

A VIA Technologies az E3 szórakoztató-elektronikai kiállításon (Los Angeles, Kalifornia) mutatta be a ’Multi-GPU’ technológiát, amely két grafikus kártya üzembe-helyezését engedi meg egy PC-ben. Ez a megoldás növeli a 3D alkalmazások teljesítményét, vagy több monitort működtethet egy időben.

Kulcsszavak: Via grafikus kártya
2005. május 22. 09:50

A VIA megvásárolta az Intel Pentium M busz használati jogát

Az Intellel kötött egyezmény értelmében a VIA fejleszthet és szállíthat olyan processzorokat, amelyek kivezetés-, vagy busz kompatibilisek az Intel mikroprocesszorokkal.

Kulcsszavak: Via Intel grafikus kártya
2005. május 19. 18:24

A VIA is beszállt a 64 bitesek táborába

A VIA Technologies bejelentette az első x86-64 mikroprocesszort, amelynek kódneve Isaiah. Az új lapka szállítása 2005-ben kezdődik. Az AMD már több mint egy éve, az Intel közel féléve szállít a piacra 64 bites kiterjesztést tartalmazó x86 lapkákat.

Kulcsszavak: Via processzor
2004. október 19. 19:29

Via C5J processzor: videotömörítés és adattitkosítás

Az új Via processzor elődjeinél gyorsabb és kevesebb energiát igényel, az 1GHz-es órajellel hajtott C5J lapka energia-felvétele mindössze 3,5W.

Kulcsszavak: Via processzor
2004. május 22. 13:21

Az IBM processzorokat gyárt a Via számára

A tajvani Via az IBM Microelectronics részlegével fogja legyártatni következő processzorát, mely az Esther névre hallgat.

Kulcsszavak: processzor Via IBM
2004. január 6. 22:26

Megjelent a VIA legújabb Eden-N processzora

A VIA Technologies lerántotta a leplet a legjújabb fejlesztésű VIA Eden-N jelzésű mikroprocesszoráról, amely hálózati, szórakoztató és kommunikációs célgépekbe szán.

Kulcsszavak: VIA Via processzor
2003. október 14. 23:36

Hely- és energiatakarékos PC-k a Computexen

A helytakarékos asztali PC-k, valamint a nagy teljesítményű energiatakarékos hordozható PC-k álltak a SARS járvány miatt június helyett szeptember végén megtartott tajvani (Taipei) Compuetx 2003 kiállítás középpontjában.

Kulcsszavak: Acer lapka alaplap Abit VIA Via ABIT LCD
2003. szeptember 29. 09:37

A gyártók kisebb alaplapokban gondolkodnak

A tajvani gyártók egyes ígéretes szegmensek meghódítása érdekében a hagyományosnál kisebb méretű PC-alaplapok gyártását tervezik.

2003. szeptember 27. 09:35

VIA mobil C3 az Intel Centrino ellen

A VIA Technologies kedden kiadta a C3 processzor Antaur elnevezésű mobilváltozatát, amellyel a társaság a chipóriás Intel közelmúltban kiadott Centrino termékcsaládjának kíván konkurenciát állítani.

Kulcsszavak: Via processzor notebook
2003. július 9. 13:37

A VIA kilép az alaplap-üzletágból

Miután a tajvani chipsetgyártó megszerezte a Pentium 4 chipkészletek gyártásának licenszét az Inteltől, a társaság nem kívánja folytatni a Pentium 4 alaplapok gyártását.

Kulcsszavak: Via alaplap
2003. június 25. 00:08

Peren kívüli egyezségre jutott az Intel és a VIA

A világ elsőszámú chipgyártó cége, az Intel, valamint Tajvan egyik legnagyobb chipsetgyártója, a VIA Technologies megegyezett egymással, hogy felhagynak az immár hosszú évek óta tartó pereskedésekkel. A két nagyvállalat között létrejött peren kívüli egyezség értelmében a VIA Technologies tovább folytathatja saját fejlesztésű mikroprocesszorainak és alaplapi chipkészleteinek a gyártását, az Intel pedig a tajvani gyártótól meg fogja kapni a neki járó licenszdíjakat.

2003. április 8. 20:30

A SiS idén maga mögé szoríthatja a VIA-t

Szakértők szerint a tajvani székhelyű Silicon Integrated Systems (SiS) számára idén minden lehetőség adott ahhoz, hogy agresszív piaci stratégiája révén legyőzze legközelebbi riválisát, az ugyancsak tajvani illetőségű VIA Technologies-t.

Kulcsszavak: chipkészlet SiS +céginfo Via
2003. január 15. 22:03

Újabb VIA-Intel pereskedés

Úgy látszik, hogy a VIA Technologies és az Intel Corpoartion közötti pereskedés talán sohasem fog véget érni, hiszen miután a VIA Technologies a múlt hét végén megnyert egy peres ügyet a chipgyártó óriáscég ellen, a napokban újfent beperelte azt.

Kulcsszavak: Intel +céginfo jog Via
2002. december 29. 09:32

Chipset-hiány nehezíti az alaplapgyártók helyzetét

A tajvani gyártók chipkészleteiből az utóbbi időben jelentős hiány alakult ki, amely számos alaplapgyártót megakadályozhat megrendeléseinek teljesítésében.

2002. október 20. 20:25

A VIA növekedett, a SiS rekorderedményt ért el augusztusban

Mindkét jelentős tajvani chipsetgyártó bevételeinek növekedését regisztrálta augusztusban. A VIA eredményei némileg a várakozáson alul alakultak, a SiS ugyanakkor megdöntötte saját rekordját.

Kulcsszavak: SiS +céginfo Via
2002. szeptember 4. 12:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

Az iskoláskorú gyerekek jelentős része a neten tartja a kapcsolatot a barátaival, osztja meg az élményeit, az idősebbek esetleg már online is vásárolnak és olvasnak híreket. A világhálón számtalan lehetőség várja a diákokat, ám nem mindenki van tisztában az ezzel járó veszélyekkel. Európa egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET ezért figyelemfelkeltő kreatív pályázatot hirdet a 6-20 éves korosztály számára Netezz biztonságban! címen. A legötletesebb pályamunkákat értékes nyereményekkel jutalmazzák, nevezni október 1-től 31-ig az ESET oldalán lehet.

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

A világ harminc országának legfeljebb 15 és fél éves diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpiát (eJOI) idén Ukrajna rendezte meg – virtuálisan. A magyar diákolimpikonok a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával készültek fel az eJOI-ra, amelyen két ezüstérmet és öt bronzérmet szereztek.

2022. szeptember 26. 18:20