Digitális zeneközpont a Sonicblue-tól

Tóth Kristóf, 2001. december 17. 22:55
A szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártó Sonicblue hétfőn mutatta be új, csúcskategóriás digitális szórakoztatóközpontját, amellyel a társaság meg kívánja erősíteni pozícióját az otthoni digitális audio- és videoeszközök piacán.
Az 1500 dolláros áron forgalomba kerülő Sonicblue Advanced Digital Audio Center könnyen a zene kedvelőinek központi eszköze lehet. A 40 GByte-os merevlemezes meghajtót magába foglaló zenegép mintegy 650 órányi CD-minőségű zene eltárolására képes, és nem okoz problémát számára az audió CD-k beolvasása, a zeneszámok mp3-lejátszóra töltése, vagy akár a tárolt zenék CD-re mentése sem.

Andy Wolfe, a Diamond Multimediából létrejött társaság technikai vezetője elmondta, hogy az eszköz, amely egyelőre csak a társaság weboldalán keresztül rendelhető meg, teljessé teszi a cég audioeszközeinek skáláját. A Sonicblue ez idáig elsősorban hordozható digitális zenelejátszókat gyártott, mint például a népszerű Rio sorozat.

- Ez az az eszköz, amely egy teljes rendszerré formálja az idáig különálló egységeket alkotó audiokészülékeinket - mondta Wolfe egy interjú során. - Az új eszközzel egy otthoni kollekció készíthető a zeneszámokból, amelyet a felhasználó áttölthet hordozható lejátszójára, autójának audiokészülékére, vagy akár audió CD-ket írhat belőle egy repülőgépes utazáshoz. Az Advanced Digital Music Center saját modemmel rendelkezik a zeneszámok internetes továbbításához, így a felhasználó akár a világhálón is megvásárolhatja az általa kiválasztott albumot, de lehetőség van például audió adatfolyamok vételére is.

Kulcsszavak: audio Sonicblue multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50