Narancszene 3G-környezetben

Kollár Csaba, 2002. január 24. 21:04
Az Orange Sverige, a Compaq, a BMG Sweden és az IBM e-business Innovation Centre kifejlesztett egy új zenei szolgáltatást a 3G-piacra.
Az Orange Sverige ma bemutatott új zenei szolgáltatásának prototípusa leginkább "egy személyes wurlitzer és egy zenei enciklopédia" keverékére hasonlít. Az új szolgáltatással a fogyasztók hallgathatnak, kereshetnek és cserélhetnek zenét, valamint hang-, video- és szöveges tartalmat is.

A prototípussal a zenerajongók megalkothatják saját, személyes zenei profiljukat, ellenőrizhetik a zenei tartalmú információkat, sorba rendezhetik zenei kollekciójukat vagy egyéb szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint a chat, a rádió vagy az „ajánld barátodnak is”.

Szakértők szerint az új szolgáltatás jó példája a jövő vezeték nélküli mobil zenei kultúrájának. Az eddigi tesztek alapján - olvasható az Orange Sverige közleményében - fejlesztésünknek komoly jövőt jósolunk nemcsak a svéd, de más országok piacán is. Jerry Huxtable, az Orange Sverige vezetője kihangsúlyozta, hogy „ez a prototípus jól példázza elkötelezettségünket a 3G irányába. Büszkék vagyunk partnereinkre, akikkel közösen fejlesztettük ki ezt a nagyszerű szolgáltatást. Az elkövetkező néhány évben az Orange folytatja fejlesztéseit a 3G irányában, elsősorban az üzleti megoldások és a szórakoztatás területén”.

A fejlesztésben az Orange Sverige biztosítja a felépítést és a kezelőfelületet, az IBM felelős a szolgáltatás fejlesztéséért, a BMG Sweden a zenei tartalmat illetően kompetens, a Compaq pedig a hardvereszközöket és a bemutatáshoz szükséges eszközöket szolgáltatja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50