Január 28: indul Magyarország legnagyobb online életstílus-kutatása

, 2002. január 25. 22:27
Január 28-án ismét elindul és négy héten át, több mint 170 hazai honlapon zajlik majd Magyarország legnagyobb online életstílus-kutatása a TGI Magyarország és az NRC piackutató cég szervezésében - jelentette be Klenovszki János, az NRC ügyvezető igazgatója. A kutatás célja, hogy a honlapok minél jobban megismerjék látogatóikat, és ezáltal még sikeresebben működhessenek.
A második éve ismétlődő Honlap Látogatói Életstílus Kutatás idei felmérésének sikere a látogatók együttműködésén, aktivitásán múlik, ezért a kutatók és a honlapok üzemeltetői arra kérnek minden látogatót, hogy válaszaikkal segítsék a honlap-látogatók életstílus-jellemzőinek, médiahasználati és fogyasztási szokásaink, továbbá demográfiai jellemzőinek megismerését.

A felmérésbe belépett honlapokon a látogatók a TGI-NRC életstílus-kutatásának reklámjaival találkozhatnak majd, amelyre rákattintva egy online kérdőívvel találkozhatnak. Klenovszki János szerint a látogatók válaszai nemcsak a honlapok üzemeltetőinek a munkáját segítik, hanem a különböző szociológiai és az internetes társadalmat érintő kutatásokat is megalapozzák.

„Célunk az, hogy az online kutatások segítségével bebizonyítsuk: az internet mára meghatározó médiává vált. Ehhez persze az is szükséges, hogy az internetezők ne csak használják, de válaszaikkal segítsék a honlapok fejlesztőinek és üzemeltetőinek a munkáját és így aktívan formálják az internetes médiát” - mondta Klenovszki János.

A kérdőív kitöltői a kutatás lezárulása után kutatási összefoglalót kapnak, így a kutatás eredményeiről ők is értesülnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38