I-mode Németországban

Kollár Csaba, 2002. február 19. 17:28
Az NTT DoCoMo Japán legnagyobb mobiltelefon-gyártó cége hivatalosan is bejelentette, hogy a német E-Plus Mobilfunk GmbH-val közösen Németországban két hónapon belül már elindítják az i-mode szolgáltatást.
Amennyiben erre már márciusban sor kerül, úgy Németország lehet Európában az első, ahol az i-mode-dal a fogyasztók megismerkedhetnek, ha azonban egy hónappal később, akkor lehet, hogy az elsőség Belgiumot és Hollandiát illeti, ahol a tervek szerint április elején indít hasonló szolgáltatást a DoCoMo holland partnere, a Royal KPN fejlesztésében.

A DoCoMo azt állítja, hogy február elején tárgyalásokat folytattak Németország harmadik legnagyobb mobilkommunikációs cégével, az E-Plus-szal (amelyik 15%-ban a KPN tulajdonában van), s ennek alapján valószínűsíthető a német elsőség.

A DoCoMo azt is kihangsúlyozta közleményében, hogy azért esett választása a német piacra, mert az “nagyon ígéretesnek” tűnik, egyben “a további európai jelenlét szempontjából stratégiai jelentőségű lehet.”

A megállapodás értelmében az NTT DoCoMo biztosítja az E-Plus számára mindazokat a jogokat és azt a technikai hátteret, amit korábban már a KPN Mobile is megkapott. A szolgáltatás eleinte a GPRS hálózatokon keresztül érhető majd el, később pedig a 3G hálózatokon is.

Elemzők azért tartják fontosnak az i-mode megjelenését Európában, mivel az komoly hatást gyakorolhat a 3G szolgáltatásokra, egyben hatalmas pénzeket allokálhat a mobilkommunikációs üzletágba, amelynek fejlődése még mindig a kívánt szint alatt van.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55