Románia 3G tervei

Kollár Csaba, 2002. április 23. 21:36
Az Alcatel ma jelentette be együttműködését az Orange romániai leányvállalatával, az Orange Romania-val, melynek értelmében a francia cég komoly szerepet vállal az ország 3G/UMTS mobilkommunikációs rendszerének kiépítésében és működtetésében.
Nyugati elemzők rámutatnak arra, hogy ez az első UMTS a Közép- és a Kelet-Európai régióban, de világviszonylatban is újdonságnak számít az Alcatel most bejelentett technikai fejlesztési terve. A tesztre ünnepélyes keretek között került sor, a romániai IT&C vásáron, a CERF-en, a román telekommunikációs miniszter és egyéb kormányhivatalnokok jelenlétében.

Az Orange Romania a mai napon sikeresen hajtotta végre Bukarestben az első multimédiás alkalmazásokat a vég-vég típusú UMTS mobil infrastruktúra hálózaton, az Alcatel együttműködésének köszönhetően. A kiépítésre kerülő infrastruktúra nem csak a hangkommunikációt támogatja, de segítségével nagysebességű adat- és videotartalom-továbbítás is megvalósítható.

Az együttműködő felek a mostani sikeres kísérlet után úgy nyilatkoztak, hogy “az Orange Romania és az Alcatel Romania nagyon szorosra kívánja fűzni az együttműködés szálait, melyek 1996-ra a GSM-korszakig nyúlnak vissza. Azóta Romániának mintegy 70%-án az Alcatel GSM infrastruktúrája működik.”

Kulcsszavak: Alcatel UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36