Az MMS a hírtovábbítás új eszköze lehet

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 18. 21:04
Az MMS új alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatát és új szolgáltatások kidolgozását tűzi ki célul a Westel és a Magyar Távirati Iroda megállapodása, amelyet a Westel központjában Sugár András, a mobilszolgáltató vezérigazgatója és Dorogi Sándor, az MTI elnöke írt alá. Az együttműködés célja, hogy a hírügynökség későbbiekben egy átfogó kutatás-fejlesztési program keretében kidolgozott mobil multimédia tartalomszolgáltatásokat nyújthasson.
A multimédiás üzenetküldés minden eddig megismert mobil tartalomszolgáltatásnál színesebb és érdekesebb lehetőségeket kínál. Az MMS-szolgáltatás egyik fontos eleme a tartalom, amely területen a mobil multimédia eddig nem ismert lehetőségeket kínál fel. Az MTI a tartalomipar, a telekommunikáció és az informatika konvergenciájára, az online és a mobiltelefon felhasználók körének jelentős bővülésére tekintettel, illetve az MMS fejlődésének kedvező előrejelzéseire támaszkodva hagyományos hírügynökségi szolgáltatásainak továbbfejlesztését tűzte ki célul. A nemzeti hírügynökség a mobil multimédia tartalomszolgáltatás fejlesztésére partneréül a teljes körű kereskedelmi MMS szolgáltatást a világon elsőként bevezető, és Magyarországon jelenleg is egyedül kínáló Westelt választotta.

A megállapodás alapján a program első szakasza a szakértői egyeztetéseké, majd ezt követően a részletes, konkrét feladatokat, erőforrásokat és célokat meghatározó kutatási program legkésőbb ősszel kezdetét veheti. Az MTI az együttműködés keretében kedvezménnyel kapott MMS készülékeket a szándéknyilatkozatban foglalt kutatás-fejlesztési programban használja fel, míg a Westel szakértőivel, tapasztalataival, valamint tárgyi és anyagi erőforrásokkal segíti a program eredményes megvalósulását.

Kulcsszavak: MMS MTI Westel MTR

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36