KLM: SMS-alapú járatinformációs szolgáltatás Magyarországon

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. augusztus 21. 19:47
A KLM Holland Királyi Légitársaság - Magyarországon elsőként - ingyenes SMS-szolgáltatást vezetett be augusztus 1-jétől törzsutasai számára. Az i-Cell Kft. által fejlesztett és üzemeltetett i-Flight rendszer segítségével a KLM emelt szintű ügyfélkiszolgálást és ezáltal kényelmesebb utazást biztosít utasainak.
A szolgáltatás igénybevételével a Flying Dutchman-tagok tájékoztató SMS-üzenetet kapnak mobiltelefonjukra a Budapestről induló, illetve a Budapestre érkező KLM járataik státusáról: várható indulási/érkezési idő, esetleges járattörlés.

A szolgáltatás a KLM magyarországi internetes oldalán, illetve városi és repülőtéri jegyirodáiban egy regisztrációs formanyomtatvány kitöltésével igényelhető. Mindkét regisztrációs forma esetén az utas meghatározhatja az adott SMS-üzenet küldési időpontját, hogy az üzenetet az indulási időpont előtt 2, 4 vagy 8 órával szeretné-e megkapni. Választható továbbá az üzenet nyelve: magyarul, angolul, németül, franciául, illetve hollandul igényelhető.

A szolgáltatásra történő regisztrációt a KLM legkésőbb az adott járat indulási ideje előtt 4 órával fogadja el.

A regisztráció után a törzsutas mobiltelefonjára a regisztrációt megerősítő üdvözlő SMS-üzenet érkezik. A járat indulási napján a kért időpontban az utas tájékoztató SMS-üzenetet kap járatának állásáról, illetve még maximum további két SMS-t az esetleges változásokról.

A járatinformációs SMS-szolgáltatás csak valamely magyar mobiltelefon-szolgáltató által működtetett mobiltelefonon érhető el. Az i-Flight szolgáltatást az i-Cell Kft. fejlesztette és üzemelteti a KLM számára. Az i-Cellnek szándékában áll a magyarországi bevezetés után a szolgáltatást Európa összes országára, majd az egész világra kiterjeszteni, ami azt jelentené, hogy a KLM összes utasa számára elérhetővé válna az SMS alapú járatinformációs szolgáltatás.

A rendszer alapja az i-Cell saját fejlesztésű EMS (Enterprise Messaging System) mobil adatátviteli technológiája és a legmodernebb kommunikációs technológiák integrált hasznosítása.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50