IBM: nagy biztonságú számítógépközpont az ÁB-AEGON-nak

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 26. 17:50
Az ÁB-AEGON és az IBM Magyarországi Kft. 2002 augusztusában írta alá a biztosító új, biztonságos számítógépközpontjának kialakítására vonatkozó, ún. kolokációs szerződést. A központ elkészült, az IBM a szerződésben előrt dátumnál 2 nappal előbb, 2002. augusztus 30-án adta át az ÁB-AEGON szakembereinek. Időközben az új IBM számítógépek szállítása is megtörtént, már az új gépterembe.
A projekt célkitűzése egy olyan számítógépközpont kialakítása, mely gyakorlatilag százszázalékos biztonságot és rendelkezésre állást nyújt az ÁB-AEGON informatikai infrastruktúrája számára, ezáltal minden körülmények között biztosítja az üzletmenet folytonosságát. Az IBM és az ÁB-AEGON többéves együttműködésre tekinthet vissza. Jelen esetben az IBM mellett szóló érv elsősorban az volt, hogy a teljes IT-tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatást tud nyújtani.

Az új számítógépes központ kialakításában az IBM partnere a Dataplex. A környezetet teljes egészében az ÁB-AEGON igényeinek megfelelően alakították ki egy 8800 m2 alapterületű, a legkorszerűbb technológiai színvonalat megtestesítő létesítményben, ahol az átköltözés után új és a régi gépteremből áthozott IBM-berendezések fognak itt üzemelni.

A központ két, külön tűzszakaszként megépített gépteremből és irodákból áll. Az iroda és a gépterem között optikai kábeles összeköttetés létesült.

A központ folyamatos, zavartalan működését saját szünetmentes áramforrásai és generátorai biztosítják, melyek korlátlan ideig képesek ellátni a berendezéseket, melyeket emellett a legkorszerűbb tűzjelző és elfojtó rendszer véd. A fizikai biztonságot egy 7 szintű biztonsági rendszer valósítja meg. E rendszer tartalmazza az ún. épületmanagement-rendszert, a szünetmentes légkondicionálást, valamint a környezetbarát tűzjelző és oltórendszert. Az épületen belül valamennyi jelentős hazai távközlési szolgáltató csatlakozást épített ki, a választás lehetőségét és biztonságát kínálva a felhasználóknak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38