Helyreigazítás

, 2002. november 17. 10:21
Július-augusztusi dupla számunk Market rovatában összeállítást közöltünk azokról a biztosítótársaságokról, amelyek szolgáltatásaik egy részét az interneten keresztül is elérhetővé teszik. "Netbiztosítók" című cikkünkben azt írtuk, hogy a Credit Suisse Life & Pensions Biztosító Rt. (korábban Winterthur) megkeresésünkre nem válaszolt, holott az összeállítás alapjául szolgáló adatlapot elküldte részünkre, ám az sajnálatos módon mégsem került felhasználásra. A biztosítótársaságtól, illetve olvasóinktól elnézést kérünk, a Credit Suisse Life & Pensions Biztosító Rt. válaszait pedig az alábbiakban közöljük.
A Credit Suisse Life & Pensions Biztosító Rt. (CSLPB - www.credit-suisse.hu) 2001 szeptembere óta teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy az interneten keresztül kössenek utasbiztosítást. A szolgáltatás keretében a CSLPB - a díj nagyságától függetlenül - biztosítja a díjmentes kiszállítás lehetőségét. Az interneten valamennyi utasbiztosítási módozatot online díjkalkulációval látták el. A neten keresztül lebonyolított forgalom egy közepes nagyságrendű utazási irodáéhoz mérhető, s alakulása ahhoz hasonló szezonalitást is mutat. A károk ügyintézéséhez szükséges nyomtatványok természetesen letölthetők, s ezenkívül a 24 órás telefonos ügyfélszolgálat is biztosított.

A rendszer teljes mértékben automatizált. Az online kötéseket azonnal kötvényre nyomtatják. A folyamatban az ügyfél megválaszthatja a díjfizetés és a kézbesítés módját, helyét, illetve idejét. Ezek az információk a kötvényadatokkal együtt érkeznek meg a CSLPB-hez, ahonnan az ügyfélszolgálat indítja el a kiszállítási folyamatot. (Például ha valaki a Westend üzletközpont internetkávézójában köt utasbiztosítást mondjuk 11.35-kor, mire beér a céghez a Rákóczi út 42. alá, a kötvényt már át is tudja venni, vagy azt 14.00-tól az általa megjelölt helyre szállítják. Ha vidékre kérte a szállítást, akkor az országos képviselői hálózat érintett igazgatóságán keresztül intézik a kézbesítést.)

Online díjfizetés esetén az Inter-Európa Bank Rt. auditált rendszerét használják a biztosítási tétel azonnali, hitelkártyás kiegyenlítésére (amennyiben az ügyfél ezt választja). Az ajánlat adatainak biztonságát Storage Area Networkkel biztosítják, a kötvény átvételekor pedig eredeti aláírást kérnek. A szolgáltatás WAP-on keresztül is elérhető, sőt - mivel a két rendszer ugyanarra az adatbázisra épül - az interneten regisztrált ügyfél lényegesen rövidebb idő alatt tud WAP-on kötni, hiszen sok adatát nem kell megadnia, mert azt a regisztrációból (a korábbi internetes kötésből) veszi a program.

A jövőben a CSLPB szeretné minél kényelmesebbé tenni a tájékozódást a honlapon, illetve még több ügyfélbarát programot fejleszt.

Kulcsszavak: biztosítás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59