Panasonic: új DVD-kamera

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 12. 18:46
A Panasonic bemutatta új modelljét, a VDR-M30K DVD kamerát. A modell képes kiváló minőségű digitális videofelvételeket és állóképeket rögzíteni 8 cm átmérőjű DVD-RAM és DVD-R lemezekre, valamint már a kamerában lehetővé teszi a DVD-lemezen lévő, saját készítésű felvételek tetszés szerinti sorrendben történő szerkesztését. Az új VDR-M30K modell rendelkezik SD memóriakártya-betöltő nyílással is.
A VDR-M30K kamera mindazokat a technológiai előnyöket kínálja, amelyek az újraírható DVD-RAM lemezekben és az egyszer írható DVD-R lemezekben rejlenek. A DVD-RAM lemezeken kiváló minőségű digitális képek rögzíthetőek és adattároló képessége is hatalmas: akár 120 percnyi digitális videofilm vagy 1998 állókép is elfér rajtuk. Ezenkívül akár 100000-szer újraírhatóak érzékelhető képminőség-romlás nélkül. A DVD-R lemezek, alacsony áruknál fogva, kiváló eszközök a saját készítésű filmek sokszorosítására.

A VDR-M30K kamerával felvett videók és állóképek lejátszhatóak a DVD-RAM és a legtöbb DVD-R kompatibilis, MPEG2 formátumot lejátszani képes eszközön. Ezenkívül ez a kamera USB porttal is el van látva, így a közvetlen számítógépes kapcsolat is megoldott.

A Panasonic Hibrid VBR (változtatható bitsebesség) technológiája a DVD-felvételkészítés minden izgalmas lehetőségét elérhetővé teszi a VDR-M30K kamerák tulajdonosai számára. A felvett videók és állóképek 8 cm-es DVD-lemezre rögzíthetőek; ezenkívül a digitális állóképek SD memóriakára is felvehetőek.

A VDR-M30K kamera használóinak nem kell keresgélniük, előre - visszacsévéléssel bajlódniuk, a kívánt felvétel megtalálásához. A lemezen lévő felvételek indexszel ellátott tartalomjegyzéke a 2,5" LCD kijelzőn olvasható. Ezenkívül a kamera automatikusan megkeresi a DVD-RAM lemezen lévő üres helyeket az új felvétel számára, így kizárja annak lehetőségét, hogy a már felvett jeleneteket véletlenül letöröljük. A kamera többféle lehetőséget kínál a jelenetek szerkesztéséhez; ilyenek például a jelenetek törlése, átrendezése, fokozatos képelsötétítése és -kivilágosítása, átúsztatása, szétválasztása és összeolvasztása.

A VDR-M30K kamera továbbá színes keresővel, 10-szeres optikai/240-szeres digitális zoommal és digitális elektronikus képstabilizátorral is el van látva.

Kulcsszavak: kamera Panasonic DVD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14