Mindkét nagy DVD-szabványt támogató Pioneer DVD-író

Tóth Kristóf, 2003. május 20. 00:05
A Pioneer Electronics néhány konkurenséhez hasonlóan véget szeretne vetni a különböző DVD-formátumok egymással történő versengésének, ugyanis rájött arra, hogy a felhasználók szépen lassan kezdenek elveszni a DVD-formátumok erdejében.
Ennek bizonyítékaként a Long Beach-i székhelyű gyártó az Egyesült Államokban már a jövő hónapban megkezdi legújabb, immár hatodik generációs DVD-írójának a forgalmazását, mely újdonság elsősorban arról ismerszik meg, hogy az összes elterjedtebb DVD-, illetve CD-szabvánnyal kompatibilis.

A Pioneer DVR-A06 típusjelzésű DVD-író ennek megfelelően mind a DVD-R, DVD-RW, mind pedig a DVD+R, DVD+RW lemezek írásával és olvasásával könnyedén el fog boldogulni, ezenkívül pedig természetesen a CD-R, illetve CD-RW lemezeket is tökéletesen fogja kezelni. Andy Parsons, a Pioneer Electronics eladási és marketingrészlegének alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a DVR-A06 egy a személyi számítógépekbe építendő, belső DVD-író lesz, melyet várhatóan három-négy hónapon belül fog követni a piacon a külső változat.

"A piac jelenleg lényegében teljesen össze van zavarodva. Reméljük, hogy piaci stratégiánk megváltoztatásával enyhíteni tudunk ezen a zavarodottságon, ami egyrészt a felhasználók érdekeit szolgálja, másrészt pedig tovább gyorsíthatja a DVD-író berendezések piaci térnyerését" - nyilatkozta Parson, majd hozzátette, hogy a vásárlóknak egyre inkább elegük van abból, hogy egyik DVD-író csak az egyik, a másik DVD-író pedig csak egy másik szabvánnyal kompatibilis. Parson ezenkívül utalt arra, hogy a DVD-írók eladási mutatói az elmúlt év végén, illetve az idei év elején jelentős mértékben javultak, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a számítógépek gyártásával foglalkozó cégek mind asztali rendszereiket, mind hordozható számítógépeiket egyre nagyobb arányban szerelik fel DVD-író meghajtókkal.

Ismeretes, hogy a Pioneer Electronics 2001 legelején vezette be a piacra első DVD-íróját, mely a DVD-R, illetve DVD-RW szabvánnyal kompatibilis lemezek írására volt képes. Ezt követően mintegy hat hónap telt el addig, amíg megjelentek a piacon az első DVD+R, illetve DVD+RW támogatással rendelkező DVD-írók, az azóta eltelt időkben pedig a két szabvány egymással versengve szállt harcba a felhasználók kegyeinek elnyeréséért. Az utóbbi időkben viszont már az a tendencia mutatkozik, hogy a gyártók legfrissebb újdonságai mindkét nagy DVD formátumot támogatják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14