Új Freecom külső DVD-író

Tóth Kristóf, 2003. július 9. 13:35
A Freecom bejelentette legújabb külső DVD-íróját, az FX-50-et, mely a korábbi Portable II termékcsalád leváltására hivatott új generációs Freecom termékek első képviselője.
Az FX-50 nem más, mint egy maximálisan négyszeres írási sebességre képes, mindkét nagyobb DVD szabványt támogató külső DVD-író újdonság, mely USB 2.0, illetve FireWire interfésszel rendelkezik, a kereskedelmi forgalomban pedig várhatóan napokon belül meg fog jelenni.

A DVD-R, DVD-RW, illetve DVD+R, DVD+RW formátumokat egyaránt támogató Freecom DVD-író meghajtó az egyszer írható DVD lemezeket maximális írási sebesség mellett alig tizenöt perc alatt képes elkészíteni, az újraírható DVD-ket legfeljebb 2,4x-es sebességgel képes égetni. Mondanom sem kell, hogy a Freecom FX-50 hagyományos CD-íróként is használható, ebben az üzemmódban a meghajtó maximálisan tizenhatszoros, illetve tízszeres sebességgel képes a belehelyezett egyszer írható, illetve újraírható lemezek írására. A Freecom újdonsága esetében az olvasási sebességekre sem lehet panaszunk, ugyanis az FX-50 a DVD-ket, illetve CD-ket maximálisan tizenkétszeres, illetve negyvenszeres sebességgel képes olvasni.

A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy a sötétszürke színben pompázó, elegáns megjelenésű Freecom FX-50-et rendkívül egyszerűen üzembe lehet helyezni mind asztali személyi számítógépek, mint notebookok, mind pedig Apple Computer-féle számítógépek esetében. Az eszközt USB 2.0, valamint FireWire interfészen keresztül lehet csatlakoztatni a számítógépekhez, a gyártó pedig természetesen gondoskodik a megfelelő csatlakozó kábelekről, illetve a szükséges tápegységről.

A Freecom FX-50 nemcsak széles szolgáltatási köréről, illetve nagy teljesítményéről ismerszik meg, hanem többek közt arról is, hogy a gyártó számos különböző szoftvert mellékel hozzá. Ezen gyárilag csomagolt szoftverek közé tartozik a Roxio Easy CD Creator 5.3 (PC), a Toast 5.2 (Mac), a Cyberlink-féle PowerDVD lejátszó, valamint a Ulead Video Studio 6 nevezetű videoszerkesztő szoftver teljes verziója. A Freecom kétéves garanciát vállal az FX-50-es vadonatúj külső DVD-íróra, melynek ajánlott végfelhasználói ára 419 euró.

Kulcsszavak: Freecom DVD+RW DVD+R

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

HR és munkavállalói oldalról is kihívás az anyák foglalkoztatása itthon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 13:01

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Az Év logisztikai fejlesztése Magyarországon a Prologis – Sziget II park

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55