A PS3 kompatibilis marad a PS2 játékokkal

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 3. 09:14
[smallimage 1 left]Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment vezetője hivatalosan is megerősítette, hogy a PlayStation 3 játékkonzolon továbbra is játszani lehet majd a PS2 és PSone játékokkal.
A Sony biztosítja azt a visszafelé való kompatibilitást a PlayStation 3 játékkonzolban, amely funkció már a PlayStation 2 esetében is egy igen népszerű tulajdonság volt. Kutaragi a japán Asahi Shimbun napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy a PlayStation 2 sikerében fontos szerepe volt annak, hogy a játékkonzol le tudja futtatni a PSone játékprogramokat is. A vezető szerint ez a funkció a DVD-Video lemezek lejátszásának képességével egyfajta biztonságot adott a társaságnak. A Sony tehát a PlayStation 3-mal is folytatja azt a hagyományt, amely a játékkonzol iparban korábban egyáltalán nem volt jellemző. A jelenlegi PlayStation 2 utódja a vezető szerint egy emulátor segítségével fogja futtatni a PS2, és így következésképpen a PSone játékokat.

"A PSone játékok is egy emulátor segítésével futnak a PlayStation 2 játékkonzolon, nem pedig natív támogatáson keresztül. A PlayStation 3 hasonlóképp fog lehetőséget biztosítani a PS2 és PSone játékok futtatására" - mondta Kutaragi.

A várakozások szerint a Sony legnagyobb konzolpiaci riválisa, a Microsoft is lehetővé fogja tenni az Xbox játékok használatát a játékkonzol következő generációjában. Mindez az ATI grafikus processzorokra való átváltás miatt azonban komoly nehézségek forrása lehet, figyelmeztetnek a szakértők.

"Az ATI megoldásai ugyanazokat a szabványokat használják a grafikai megjelenítésre, mint az nVidia chipek. Az nVidia chipset viselkedését azonban rendkívül nehéz lesz tökéletesen leutánozni. Érdekes lesz, hogyan tudja a Microsoft megoldani, hogy az Xbox játékok hibátlanul működjenek az Xbox 2-n. Mindez különösen igaz azon játékokra, amelyeket úgy írtak, hogy maximálisan kihasználják a grafikus alrendszer képességeit" - mondta egy grafikai programozó.
Kulcsszavak: PlayStation Sony játék

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

A SteelSeries egy új színárnyalattal bővíti a díjnyertes Nova Pro Wireless headsetet

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 09:35

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

Így lesz egy közösségi ötletből a Cápákat is vonzó innováció

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14