Új digitális videorekorder a Sonytól

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 4. 09:05
A Sony bejelentette, hogy novemberben egy olyan, vadonatúj merevlemezes digitális videorekordert fog forgalomba hozni, melynek segítségével akár kéthetes nonstop videofelvételeket is lehet készíteni.
A Cocoon CSV-EX11 típusjelzésű eszközben két darab, egyenként 250 GB adattároló kapacitással rendelkező merevlemez kap helyet, így a videofelvevő a három képminőség beállítás közül a legrosszabbat választva nem kevesebb mint 342 órányi mozgóképet képes rögzíteni. Középső minőségi beállítás mellett a szerkezet 171 órányi, legjobb minőségben pedig mintegy 114 órányi videofelvételt képes készíteni, vagyis még csúcsminőség mellett is közel ötnapnyi videoanyag rögzíthető az integrált merevlemezeken.

Hiányosságnak nevezhető, hogy a Cocoon CSV-EX11 nem rendelkezik beépített DVD-meghajtóval, azonban Ethernet kapcsolaton keresztül lehetőség nyílik a masina, valamint a Sony-féle Click to DVD szoftvert futtató Sony Vaio számítógépek összekötésére. Mina Naito, a japán elektronikai nagyvállalat szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a megfelelő kapcsolat létrehozását követően a PC-ket nemcsak videoszerkesztésre, hanem akár videoanyagok DVD lemezen történő rögzítésére is fel lehet használni. Sajnálatos módon ez a megoldás csak Sony PC-kkel fog működni, valamint használatához a Click to DVD szoftverre is mindenképpen szükség lesz.

A Cocoon CSV-EX11 számos analóg, valamint digitális kimenettel rendelkezik, könnyedén összekapcsolható műholdas tunerekkel, valamint említésre méltó, hogy a televízió képernyőjén megjelenített menürendszerét a fejlesztők a lehető legáttekinthetőbbé alakították ki. A két darab 250 GB kapacitású winchesterrel szerelt Sony Cocoon CSV-EX11 Japánban november 1-jén jelenik meg a kereskedések polcain, ajánlott végfelhasználói ára pedig 1380 dollár lesz. A Sony munkatársai elárulták, hogy a videorekorder egy olcsóbb, kettő helyett csak egy 250 GB-os merevlemezzel ellátott verzióban is megvásárolható lesz, mégpedig 1035 dolláros áron. Emlékezetes, hogy a gyártó első ilyen jellegű terméke, a 160 GB-os adattároló kapacitású Cocoon CSV-E77 tavaly novemberben került forgalomba, 1121 dolláros árcédulával.
Kulcsszavak: Sony DVD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14