Új, Layer 3 kapcsolócsalád a 3Com-tól

forrás Prim Online, 2004. március 25. 17:50
A 3Com bemutatta legújabb, munkacsoportos felhasználásra megalkotott, Layer 3 szolgáltatást is támogató, hálózati kapcsolócsaládját.
A SuperStack 3 Switch 3200 termékcsaládot a különböző munkacsoportok által közösen használt helyi hálózati szegmenseken belüli vagy azok közötti adatforgalom lebonyolítására fejlesztették ki. Helyi kapcsolóként képes Layer 3-as szintű adatkezelésre a gerinchálózat terhelése nélkül. Sávszélesség-korlátozási funkciója hatékony erőforrás-kezelést tesz lehetővé. Az új SuperStack Switch 3200-as, Layer 3-as funkcióinak köszönhetően, ideális megoldás önálló munkacsoportokban dolgozó kis- és közepes irodák, iskolák és egyetemek számára.

A SuperStack 3 Switch 3200-as lokális hálózati kapcsoló alkalmazása költséghatékony megoldást nyújt azon vállalkozások és szervezetek számára, amelyek munkacsoportjaik összehangolt működéséhez könnyen testre szabható, megnövelt teljesítményű hálózati eszközöket igényelnek. A Layer 3 technológia integrálásával az egyes hálózati szegmensek közti adatforgalom egy eszközzel valósítható meg.

A vállalati hálózatokat gyakran hierarchikus rendszerben építik, felhasználói csoportokra bontva földrajzi vagy szervezeti adottságok alapján, melyeket egy központi hálózatra vagy gerinchálózatra fűznek fel, továbbá különböző virtuális hálózati "szigeteket" építenek, hogy kiegyensúlyozzák, biztonságossá tegyék a hálózatot, illetve növeljék annak megbízhatóságát. Layer 3 képességének köszönhetően az eszköz a gerinchálózat terhelése nélkül továbbítja a forgalmat az alhálózatok között, azon belül, valamint az internet felé.

A számítógépek, végberendezések közvetlenül a helyi kapcsolón keresztül érik el egymást vagy egy másik alhálózatot, a Layer 3-as támogatás eredményeként további eszköz vagy a gerinchálózat használata nélkül.

A SuperStack 3 Switch 3200 előnyei

Könnyű használat: Egyszerű telepítés és karbantartás a dinamikus felépítésnek köszönhetően, amely emberi beavatkozás nélkül végzi el a Layer 3 paraméterek automatikus frissítéseit.

Teljesítmény: Nagy sebességű, Layer 3 kapcsolók 10/100-as csatlakozással nagy teljesítményű kapcsolatokhoz. A "csomagpriorizálás" optimális teljesítményt biztosít a valós idejű felhasználások számára, mint például a hang- és mozgóképátvitel.

Sávszélesség-korlátozási funkció: Az erőforrások hatékony kihasználását teszi lehetővé, és meggátolja azok indokolatlan használatát.

Méretezhetőség: Maximálisan 2000 külső kapcsolatot képes kezelni, lehetővé téve a hálózat növekedését követő skálázhatóságot.

Biztonság: Növeli a biztonságot szabványos hálózati bejelentkezések, Access Control Lists, Secure Shell és Secure Sockets Layer titkosítás szabványok használatával.

Ár: Alacsony árfekvésű megoldás a hálózatközponttól távol lévő munkacsoportok számára. A 24 10/100 portos, Switch 3226-os listaára 845 USD, míg a 48 10/100 portos Switch 3250-es listaára 1495 dollárra tehető. Hazánkban a termékek április közepétől elérhetőek.

Kulcsszavak: 3Com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36