Egyszerűbb hálózatkezelés: új Network Director a 3Comtól

forrás Prim Online, 2004. május 6. 17:38
A 3Com bemutatta új, 3Com Network Director elnevezésű hálózatfelügyeleti rendszerét. A kulcsrakész alkalmazással a vállalat bővíti jelenlegi irányítási rendszereinek termékskáláját, tovább egyszerűsítve a fejlett hálózatok kezelését.
Az új hálózatfelügyeleti alkalmazás lehetővé teszi a kifinomult rendszerek változásainak gyorsabb követését, illetve korszerűsíti az akár 5000 porttal rendelkező középvállalatok rendszerkezelését. A 3Com stratégiájának részeként hálózatfelügyeleti megoldások teljes termékskálájával kíván megjelenni, megszólítva ezáltal minden vállalati szektort, a kis- és középvállalkozásoktól kezdve a rendszerintegrátorral támogatott nagyvállalatokig, eleget téve mind az egy telephellyel rendelkező vállalkozások, mind a globális, nemzetközi cégek követelményeinek.

"Ügyfeleink részére olyan eszközt kínálunk, amellyel képesek lesznek folyamatosan növekvő, többezer felhasználót kiszolgáló hálózataik koordinálására, a szükséges korszerűsítések elvégzésére, ami gyakran a jelenlegi hálózatok igényszintjeinek kell, hogy megfeleljen" - nyilatkozta Lehner Tamás, a 3Com Magyarország ügyvezető igazgatója. "A hálózatfelügyeleti 3Com Network Supervisor alkalmazások elmúlt években aratott sikereire alapozva folytatjuk a 3Com irányítórendszer skálájának kibővítését olyan proaktív szolgáltatásokkal, amelyek egyedülálló módon kombinálják a kényelmes, egyszerű használatot a rugalmassággal és a fejlett vállalati szintű irányítással."

A legkülönbözőbb ügyféligények kielégítése

A 3Com négy különböző,  hálózatfelügyeleti eszközöket használó vállalati csoportot definiál, és testre szabott csomagtervet kínál minden kategória számára.

1. csoport - "Bázis" - árérzékeny vállalkozások, korlátozott számú IT alkalmazottal, ezen belül részmunkaidős hálózati adminisztrátorokkal és egyszerűsített rendszerfelügyelettel;
2. csoport - "Fejlődő Vállalkozás" - a fokozatos hálózati fejlesztésükhöz telepítési- és teljesítmény-felügyeleti rendszert igénylő cégek;
3. csoport - "Vállalat" - proaktív koordinációs kapacitást, technikai szaktudást igénylő vállalatok, amelyek hálózatukat stratégiai fontosságú üzleti eszköznek tekintik;
4. csoport - "Specializált Vállalat/Rendszerintegrátor" - általában testreszabott hálózatirányítási igényekkel rendelkező, 24-órás állandó rendszerfelügyeletet, hosszas termék-, illetve szolgáltatás-kiértékelő és tervező tudást igénylő cégek.

Az új 3Com Network Director elsődlegesen azon fejlődő vállalkozásoknak nyújt megoldást, amelyek több telephelyre kiterjesztett 750-5000 portos hálózattal rendelkeznek. A szolgáltatáscsomag integrálja a topológiailag kialakított részletes teljesítményfigyelést és az erről szóló jelentést, valamint az RMON távirányítású rendszertámogatást. A telepítés egyszerűsítésének és a konzisztencia biztosításának érdekében az alkalmazás egy egységes, zárt, kulcsrakész rendszert képez, amely nem igényel további irányító szoftvert a működéshez. A teljes hálózatra kiterjesztett QoS, VLAN, valamint a rendszerarchiváló és visszaállító rendszer egy nagyobb méretű vállalati környezet legkifinomultabb eszközei közé tartozik.

A jól megalapozott, egységes és zárt 3Com Network Supervisor alkalmazás megfelel a "Bázis" felhasználói csoport követelményeinek olyan hibaelhárítási képességgel, amely megközelíti a "Fejlődő Vállalkozásokra" szabott alkalmazás szintjét. Ez a rendszer, amely több mint 60 ezer bejegyzett felhasználót szolgál ki világszerte, továbbra is elérhető és letölthető a 3Com honlapján.

A "Vállalat" csoportba sorolt felhasználói hálózatok számára, amelyek HP OpenView-t használnak irányítási infrastruktúrájuk lebonyolítására, a már megvásárolható 3Com Network Administrator alkalmazás lehetővé teszi a 3Com termékeinek integrált hasznosítását multifunkciós hálózataikban, továbbá elősegíti a tömeges adminisztrációs terhelést nagyobb hálózatok esetében. A 3Com ezzel az új alkalmazásával a "Specializált Vállalat/Rendszerintegrátor" felhasználói csoport egyedi, professzionális igényeinek kielégítésére törekszik.

Kulcsszavak: 3Com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36