Sulinet Expressz: Kibővül a kedvezményezettek köre

Lassan egy éves a Sulinet Expressz program

forrás Prim Online, 2004. május 19. 17:01
A tavaly elindult Sulinet Expressz Program keretében közel 200 ezer család vásárolt számítástechnikai eszközöket: eddig 60 ezer számítógéppel gyarapodtak a háztartások, s a becslések szerint 150 ezer számítógépet újítottak fel. A Sulinet Expressz jelentős változással ünnepli az egy éves születésnapját: július 1-jétől a Program nem csak az eddigi kedvezményezettekre, hanem mindenkire kiterjed.

 

A Sulinet Express kezdeményezés adta lehetőségekkel már többszázezren éltek országszerte, és az érdeklődés a mai napig sem csökkent. A Sulinet Expressz Programiroda az Oktatási Minisztérium megbízásából a Program kezdete óta folyamatosan üzemeltet információs vonalat a 06-1-318-1318-as számon, a Programiroda pedig az adokedvezmeny@sulinet.hu, illetve az ugyfelszolgalat@sulinet.hu címeken áll az érdeklődők rendelkezésére. Munkatársaik több száz levélre válaszolnak naponta, az információs vonaluk is jelentős forgalmat bonyolít. A Sulinet Expressz Programmal kapcsolatos információk tehát könnyedén elérhetők akár telefonon, akár e-mailben, de bárki naprakész információkhoz férhet hozzá a www.ado.sulinet.hu oldalon is.

A program 2004. július 1-től módosul, kibővül a részvételre jogosultak köre. A jövőben már nemcsak az eddigi kedvezményezettek, hanem valamennyi, a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó magánszemély igénybe veheti a Sulinet Expressz nyújtotta, évente maximum 60 ezer forintos adókedvezményt. A rászorultsági elv jut érvényre azzal, hogy a 4 millió forint éves bruttó fizetéssel rendelkező személyek a program módosításának hatályba lépése, tehát július 1. után nem vehetik igénybe az adókedvezményt, a 3,4 és 4 millió forint közötti jövedelemmel rendelkezők pedig csak sávosan csökkenő mértékben. Az a magánszemély, akinek a jövedelme nem éri el a 3,4 millió forintot, az összevont adóalap adóját csökkentheti a vásárolt számítógép-, számítástechnikai eszköz megszerzésére fordított összeg 50 százalékával (maximum 60 ezer forinttal), mivel a módosítások közé tartozik, hogy a változások hatálybalépését követően a vásárlóknak minden terméknél 50 százalék önrészt kell vállalniuk.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha egy, az adókedvezmény igénybevételére jogosult személy még most, májusban vagy júniusban a Sulinet Expressz keretében vásárol egy 60 ezer forintos számítástechnikai eszközt (pl. egy nyomtatót), akkor 2005-ben a teljes összeget visszaigényelheti. Július elsejét követően ugyanezen 60 ezer forintos termék vásárlása esetén ennek már csak 50 százaléka, azaz 30 ezer forint igényelhető vissza. Természetesen ebben az esetben, ugyanebben az évben egy újabb 60 ezer forintos vásárlás esetén annak 50 százaléka is - azaz újabb 30 ezer forint is - visszaigényelhető!

Kulcsszavak: Sulinet

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 17:26

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

Még mindig óvatlan az online vásárló magyarok ötöde

A magyar lakosság majdnem háromnegyede rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül (69 százalék), és szinte mindenki (97 százalék) tudatában van az ezzel járó kockázatoknak. A megkérdezettek négyötöde legalább egy módszert alkalmaz is a biztonsága érdekében viszont ötből egy fő még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét – derült ki az OTP Mobil friss felméréséből. 

2024. május 8. 14:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36