Az ORGA "vezeti" a világot

MTI Sajtóadatbank, 2004. augusztus 3. 12:33
Az ORGA a világ első olyan csipkártyagyártója, amely elnyerte a tachográf (sebességmérő) kártyák gyártására szóló típusengedélyt.
A flensburgi Német Szövetségi Közlekedési Hivatal 2004. július 1-jén kiadta az ORGA Kartensysteme GmbH sebességmérő kártyájának négy típusára szolgáló típusengedélyt. Ezzel az ORGA a világ első olyan csipkártyagyártója, amely sikerrel túljutott a hosszas engedélyezési folyamaton. A megoldás egy az ORGA által kifejlesztett JAVA operációs rendszeren alapul. Az EU egész területére vonatkozó engedély elnyerésével az ORGA egy újabb technológiai mérföldkövet állított fel.

A típusengedély odaítélésének feltétele három tanúsítvány, amellyel az ORGA már szintén rendelkezik. A funkcionalitási tanúsítvány a kártya fizikai funkcióinak, a biztonsági tanúsítvány az EU vonatkozó biztonsági előírásaival való megfelelésnek, az interoperabilitási tanúsítvány pedig a chip kártya különböző gyártóktól származó sebességmérőkkel való együttműködésének a meglétét bizonyítja.

A típusengedély az EU valamennyi tagállamában érvényes, és az ORGA egyedülálló Smart Tachograph J. platformjára vonatkozik. Az operációs rendszer a Java kártya szabványon alapul, és ideális platformja további nagybiztonságú alkalmazásoknak.

A sebességmérő rendszert négy különböző típusú csipkártya alkotja. A rendszer a vezetői engedély mellett áll egy ellenőrző kártyából a rendőrség és a végrehajtó szervek számára, egy vállalati kártyából a logisztikai cégek számára, illetve egy üzemi kártyából a sebességmérők átvizsgálását és kalibrálását végző vállalatok számára. Az ORGA a digitális sebességmérőkre vonatkozó EU-irányelvnek teljes egészében megfelelő megoldást ajánl, amely nemzetközi viszonylatban is felhasználható.

Az irányelvet bevezető országok közül Nagy-Britannia az első, ahová a paderborni székhelyű intelligens kártya gyártója eljuttatja a legkorszerűbb Java-technológiát, valamint az igen biztonságos személyazonosító szoftvert a kétmillió sebességmérő kártyához. Ezt a szerződést követte a 2003. decemberében Svédországból érkezett össznemzeti megrendelés.

Az ORGA a csipkártyás rendszerek területén úttörőnek és a legsikeresebb szereplők egyikének számít. Az ORGA innovatív és teljes spektrumú, a legkorszerűbb technológián alapuló, testre szabott megoldást kínál ügyfeleinek. Portfoliójába tartoznak a kártyához kapcsolódó hardverek, szoftverek, valamint tanácsadás a telekommunikációs, banki, egészségügyi és személyazonosítást alkalmazó szektorok számára.

A paderborni (németországi) székhelyű ORGA egy sor modern gyártóbázissal rendelkezik, ilyen például a Csipkártya Központ Flintbekben, Kiel közelében vagy az oroszországi és brazíliai gyártóüzem. Az ORGA csoporthoz tartozik a számlázási rendszerekkel foglalkozó ORGA Systems, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Szingapúrban, Portugáliában és Oroszországban levő leányvállalatok és világszerte számos vegyes vállalat. A 2003-as pénzügyi évben az ORGA csoport és 1 100 munkatársa kb. 180 millió eurós forgalmat
bonyolítottak le.
Kulcsszavak: chipkártya

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14