Az Állami Nyomda nemzetközi tanúsítványt kapott a chipkártyák megszemélyesítéséhez

MTI Sajtóadatbank, 2006. május 9. 11:03
Az Állami Nyomda Nyrt. hétfőn átvette a MasterCard Europe-tól a MaterCard márkájú Europay, Mastercard, Visa (EMV) chipkártyák megszemélyesítésére szóló engedélyt, vagyis a jövőben már a gyártás mellett, meg is személyesítheti ezeket a bankkártyákat.
A társaság közleménye szerint az újabb nemzetközi tanúsítványt az informatikai fejlesztések eredményeként kapta meg a nyomda.

Az Állami Nyomda több százezres nagyságrendben eddig is gyártott MasterCard márkájú EMV kártyákat, de a megszemélyesítést már más végezte - közölte a társaság kommunikációs cége az MTI-vel. Tavaly az Állami Nyomda különböző kártyák előállításából és megszemélyesítéséből 2,41 milliárd forint árbevételt ért el, ami az összes árbevétel 21 százalékát tette ki.

A nyomda jelentős növekedésre számít e kártyatípus gyártásában, de azt - üzleti titokra hivatkozva - nem közölték, hogy mekkora árbevétel-növekedést várnak ezzel összefüggésben. Ugyanakkor Gyergyák György, az Állami Nyomda vezérigazgatója szerint e tanúsítvánnyal a nemzetközi piacokon is versenyképes terméket tudnak majd előállítani. Bízik abban, hogy az Állami Nyomda által ajánlott komplex szolgáltatás új piacokra történő belépésre is lehetőséget ad majd a társaságnak.

A MasterCard EMV kártyák száma Európában a múlt év végén 113 százalékos éves emelkedéssel elérte a 141,9 millió darabot, és különösem a kelet-közép-európai régióban növekszik dinamikusan a számuk. Az EMV bankkártyák a hagyományos, mágnescsíkos bankkártyáknál sokkal biztonságosabb megoldást jelentenek, és a szokványos banki műveletek mellett, különféle lojalitásprogramokat és egyéb alkalmazásokat is képesek kezelni.

Zdenek Houser a MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős igazgatója a közlemény szerint kiemelte: meggyőződésük, hogy a MasterCard tanúsítványa rendkívül fontos lesz az Állami Nyomda számára, mert lehetőséget teremt arra, hogy megfeleljen a rohamosan fejlődő fizetési kártyaüzletág technológiai követelményeinek.

Az Állami Nyomda részvényei tavaly december 8. óta forognak a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában. A 980 forint névértékű részvényeket nyilvános kibocsátásban 5600 forinton értékesítették, árfolyamuk a bevezetés óta 5600 és 6890 forint között mozgott. A részvény pénteken 6380 forinton, az előző napinál 480 forinttal alacsonyabban zárt, több mint félmilliárd forintos forgalomban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14