Húsvéttól élesben üzemel a Pápai Hús Rt. svéd vállalatirányítási szoftvere

forrás Prim Online, 2005. március 25. 11:04
A Pápai Hús Rt. az idei húsvétot új, korszerű vállalatirányítási rendszerének elindításával is ünnepli.
A speciálisan az élelmiszer-ipari folyamatokra szabott fejlesztést a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező IFS végezte. Az új integrált rendszer segítségével korszerűbb alapokra helyezik a felvásárlással kapcsolatos folyamatokat, a beszerzés egészét, valamint a szállítói számlák kezelését. A fejlesztéshez a húsipari vállalat SAPARD támogatást is igénybe vett.

"Nem csupán a Pápai Hús Rt.-nek, de az iparágnak is fontos mérföldkő ez a fejlesztés. Az új rendszer bevezetésével elsősorban a szigetszerűen elhelyezkedő, meglévő szoftvereket cseréltük fel egy korszerű, integrált rendszerrel. Az IFS megoldásától a Pápai Hús Rt. erőforrásainak hatékonyabb kihasználását, továbbá versenyképessége növekedését várja. Olyan integrált rendszer került bevezetésre, mely az értékesítés, az ellátási lánc, továbbá az üzemeltetés vonalán biztosítja a leghatékonyabb működési feltételeket és a gyors megtérülést" - mondta el Weiszbart Zsolt, az IFS Hungary ügyvezető igazgatója.

Az első körben bevezetett termelésirányítási és logisztikai rendszerek biztosítják az erőforrások hatékonyabb kihasználását, a szervezettség maximalizálását, továbbá a versenyképesség növekedését. Lefedik az összes felvásárlással - beleértve az élő állat felvásárlást is - kapcsolatos folyamatot, illetve a beszerzés és a szállító számlák kezelésében is komoly segítséget nyújtanak. A megoldás egy, speciálisan az élelmiszer iparágra szabott fejlesztés, mely teljes mértékben megfelel az uniós piac és az ott tevékenykedő vállalatok követelményeinek is. A vissza nem térítendő SAPARD támogatás a teljes beruházási összeg mintegy 40%-át teszi ki.

Az IFS Hungary biztosítja a hardver és szoftver elemeket, a bevezetésben pedig nem csak a magyar, hanem az IFS AB nemzetközi szakértői csapata is közreműködik. Az első fázisban bevezetett, és már éles üzemben működő modulokat mintegy 80 felhasználó használja jelenleg. A második fázisban valamennyi, a pénzügyi, logisztikai és termelésirányítási folyamatot támogató modul bevezetése is megtörténik, még a 2005-ös év folyamán.
Kulcsszavak: IFS vállalatirányítás

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59