A France Télécom eladta Mobilcom-részesedését

MTI Sajtóadatbank, 2005. május 4. 09:03
Eladja részét a Mobilcom német mobilszolgáltatóban, és egyben visszavonul a német piacról a francia France Télécom: a 27,3 százalékos France Télécom-részt a Texas Pacific Group (TPG) amerikai pénzügyi befektető veszi meg, 265 millió euróért.
A francia távközlési cég mindössze egy százalékot tart meg a Mobilcomban. A céggel 2000 márciusában a német UMTS piacra akart beszállni, a Mobilcom alapítójával, Gerhard Schmiddel a cég stratégiájáról kirobbant vitát követően azonban 2002 szeptemberétől a francia cég minden beruházást leállított a mobilszolgáltatóban. Két hete a Mobilcom részvényesei úgy döntöttek, hogy a kiszállás miatt kártérítésért perlik be a France Télécomot.

A Mobilcom tavaly növelte mind forgalmát, mind pedig eredményét: értékesítési árbevétele 3,2 százalékkal 1,897 milliárd euróra emelkedett, üzemi eredménye pedig 22,3 millióról 94,3 millió euróra, azaz több mint négyszeresére szökött fel. A mobiltávközlési üzletág EBIT eredménye 9,2 millió euró lett. Egy évvel korábban még 19,3 millió eurós veszteséget szenvedett el a cég. Tavaly 410 ezerrel 4,56 millióra növelte mobilelőfizetői számát a társaság. A TPG egyike a világ vezető magán értékpapír alapjainak.

A nyaralás információbiztonsági és adatvédelmi veszélyei

A nyilvános Wi-Fi hálózatok kényelmes megoldást kínálnak az internethez való csatlakozáshoz nyaralás során is, de komoly biztonsági kockázatot is jelentenek. A nyilvános hálózatokon való adatátvitel könnyen lehallgatható, így az érzékeny adatok, mint például banki információk, bejelentkezési adatok és személyes információk veszélybe kerülhetnek.

2024. június 5. 11:29

Közel 3000 általános iskolást mozgatott meg idén a Nagy Digitális Kaland

29 helyszínen 2712 általános iskolás diák lelkes részvételével zajlott le május 23-án a Nagy Digitális Kaland csapatverseny, amivel a Digitális Tudásért Alapítvány (DTA) immár negyedik alkalommal tette próbára a 3-6. osztályos gyerekek digitális tudását. A versenyen értékes nyeremények találtak gazdára. A fődíj: látogatás a Google londoni irodájába. A verseny fő támogatója a Logiscool, további szponzorjai a Fornetti, az OTP FÁY Alapítvány és a Piros Mogyorós voltak.

2024. június 5. 09:55

COMPUTEX 2024: „Határokat feszegető versenyzés” versenyautó ihlette DDR5 memóriával, DDR5 CAMM2 memóriával és AI-alkalmazásokkal

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

2024. június 5. 08:49

Megújult a Neumann-emlékszoba a régió legkülönlegesebb Informatika Történeti Kiállításán

A Neumann Társaság szegedi informatikatörténeti múzeuma egy kuriózum a világ hasonló tematikájú gyűjteményei között, mivel az egykori nyugati és keleti blokkban gyártott ősszámítógépek és kommunikációs eszközök egyaránt megtalálhatók benne. A 2023-as Neumann 120 emlékév lezárultával a tárlaton kialakított Neumann János-emlékszoba kibővített tartalommal várja a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában az érdeklődőket, ahol idén tavasztól az egyik első szoftverfejlesztő cég, a Novotrade alapítója, a nemrég elhunyt Rényi Gábor tiszteletére kialakított emlékvitrin is várja a látogatókat.

2024. június 4. 20:25

Díjmentes Otthonfelújítási Program tanácsadást indít a Mapei

Az alprogram célja, hogy támogassa az érdeklődőket a felújítás megtervezésében, a pályázat sikeres benyújtásában és a felújítás zökkenőmentes kivitelezésében. A vállalat szerint van pozitív oldala annak, hogy eltolódik az új Otthonfelújítási Program indulásának határideje, mivel így több idő jut a felkészülésre. Érdemes kihasználni ezt a pár hetet a pályázat és a felújítás előkészítésére. A Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb teendőket.

2024. június 4. 18:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47